CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Nästa vecka börjar skolornas höstlov och en del av er passar kanske på att resa bort eller har tagit ledigt för att vara hemma med era barn. Några av er ska jobba "som vanligt" och har fixat barnvakt. Någon känner sig kanske lite stressad inför lovet eller så är det "bara" en helt vanlig vecka...

Höstlovet är en skön paus för de som går i skolan men kan vara stressigt att få ihop om man jobbar. Vädret hemma är ju inte alltid så kul och alla har inte råd med höstlovsaktiviteter. Men jag tror att ALLA hade behövt och tyckt att det vore skönt med ett HÖSTLOV. Vissa längtar efter ett lov och ledighet som innebär sovmorgon, långa frukostar, inga tider att passa och "bara vara tid" eller "hinna med det där som vi aldrig får gjort tid".  Sedan har vi dem som har jobbat hela sommaren och ser detta lov som chansen till sol och värme. Den där veckan man ser fram emot när ALLA andra är på stranden en solig juli eftermiddag och DU måste jobba på akuten, i affären, på restaurangen eller med ditt företag. Alla har ju inte möjlighet att vara lediga på sommaren. Eller så tycker man att hösten är jobbig och grå fastän man varit ledig under sommaren men behöver ändå fylla på med energi. Då är det bra att det finns ett höstlov. 

Om du inte kan vara ledig så kanske du kan ta hand om dig och din familj lite extra denna veckan. Gör några saker som du inte brukar göra en "vanlig" vecka. Det kan vara enkla saker. Spela det där spelet med familjen eller vänner. Läsa en bok. Käka pizza mitt i veckan (den kan vara hemmagjord). Baka något tillsammans. Ha en filmkväll mitt i veckan.  Vara ute oavsett väder. Ta ett fotbad eller göra en hårinpackning om du inte brukar hinna det. Det finns säkert saker som du kan komma på och som inte behöver kosta något. 

Själv ska jag jobba en del, försöka hinna med sista höstfixet i trädgården och testa några nya recept som jag har fått av en vän. Mina två tonåringar är lediga men de sköter sig själva nu för tiden och vill helst vara med kompisar och vi ska "bara" vara hemma och mysa.

Och du... blir höstlovet som vilken vanlig vecka som helst så gör det väl ingenting. 

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln