CRE8 vit ram

Grönt är skönt

Se till att fylla på inomhus med gröna friska växter nu när det vissnar ner och blir kalare och gråare ute. 

Själv tog jag bort några vissna och torra blommor igår som stått lite för länge i vardagsrummet. Det fanns någon förhoppning om att de skulle ta sig och bli fina igen. Det blir ju så ibland - även hemma hos mig. Då får man ge upp och slänga dem och fylla på med något nytt friskt och fräscht. Att ha vissna och torra växter inomhus blir ingen glad av och det är ingen skön känsla.

Grönt är skönt och är den färgen som vi människor kan ta in störst mängder av enligt Feng Shui. Grönt är nämligen varken passiv eller aktiv då den ligger i mitten på färgskalan. Känner ni som jag - att man både får kraft och energi samtidigt som man finner balans och lugn när man gått en skogspromenad eller arbetat i trädgården? 

Grönt står för Balans & Utveckling. Grönt är rogivande och har lugnande effekter samt är läkande. Tillför grönt om du problem med hälsan, vill känna dig tryggare eller är stressad. Fler och fler upptäcker trädgårdsarbetets lugnande och läkande effekter och många som varit utbrända har funnit ny kraft och kreativitet i sina trädgårdar. En fräsch grön växt är höjer energin i ett rum. Grönt passar extra bra i badrum då den symboliserar förnyelse och rening. Den symboliserar också välstånd och pengar. Alltför ofta ser jag företag som har vissna blommor vid entrén så har du vissna och trista växter hemma eller på företaget fundera på vad det kan innebära. Du bör dock vara försiktig med för mycket grönt i rum där du vill vara mera aktiv eller ha aktivitet som ex mötesrum och kök.

Ha en skön grön dag.

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.