CRE8 2019 orange vit org web

Fredagsfenghui

Brukar du bita ihop eller bita ifrån? När ska man göra det och vad händer om man inte gör det.

Ibland måste man bita ihop. Välja sina krig eller vara strategisk. Tänka på följderna, omgivningen och vara smidig. Eller..? Men vad händer om man biter ihop för mycket och för länge. Mår man bra av att bita ihop? Ibland kan det kanske vara skönt att bita ihop för att kunna gå vidare eller hitta en inre kraft. I vissa situationer kan man ju faktiskt vara den starka om man biter ihop. Men man kan ju också bita ihop för länge och för ofta vilket leder till att man till slut pyser över eller exploderar. Jag tycker inte man ska bita ihop om man utsätts för något som inte är ok. 

Biter du ifrån? När gör du det och varför. Jag tror att vi gör det för sällan. Ibland är det bättre att bita ifrån innan det har gått för långt. Det är ofta skönt och befriande att bita ifrån men man kan också ångra sig efteråt. Speciellt om man bitit ifrån i affekt. Med det sagt behöver man ju inte bita ifrån i alla situationer. Då kanske tillfället när du verkligen behöver markera att det här är inte ok, tas på allvar. Man kanske ska säga ifrån innan man biter ifrån. Men lär dig att bita ifrån när det behövs!

Att kommunicera kan vara komplicerat. Vi har olika personligheter, vi är på olika humör och befinner oss i olika situationer. Är du en sådan som oftast biter ihop kanske du ska testa att bita ifrån någon gång. Brukar du bita ifrån kanske du ska försöka att bita ihop ibland. Vi behöver skapa balans även i vår kommunikation. Att tänka efter lite före vi reagerar och agerar. Inte minst när sociala medier uppmuntrar och tillåter oss att tycka, kommentera, gilla och ogilla. Alla har vi ett ansvar. Ett ansvar för hur vi kommunicerar och beter oss mot andra. Det finns ett gammalt ordspråk som säger: "Som man ropar får man svar" eller "Behandla andra såsom du vill bli behandlad själv". Vi kanske ska börja att använda ordspråk som "Kommunicera med andra såsom du vill att andra ska kommunicera med dig".

Så fundera på i vilka situationer som du behöver bita ihop eller bita ifrån. 

Ha en fin fredag

Kram Pernilla Berndtsson
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln