CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Idag handlar det om Förändring eller Förbättring. Vilket gör dig mest motivierad och vad är det egentligen du behöver göra för. Är det en Förändring - något som du behöver Ändra.  Eller är det en Förbättring - något som behöver eller du vill ska bli Bättre. 

Det jag vill att du ska fundera på är skillnaden. Om man ska göra en förändring ska man verkligen ändra på något eller ett beteende. Man ska sluta eller börja på något. Detta kräver ofta en större insats, mer motivation och uthållighet samt långsiktighet. 

Men kanske är det så att det är bra så att det behöver "bara" förbättras. Du har redan bra vanor men de kan göras lite bättre. Nu menar jag inte - att det som är bra MÅSTE bli bättre - utan det är mer känslan. Som exempel: Jag äter frukost varje morgon och den är nyttig men jag kan förbättra den genom att dricka ett glas vatten också. Eller jag tränar redan 2 gånger i veckan och är jättenöjd med det, men jag ska träna 10 minuter längre varje pass eller lägga på några kilo till för att utmana mig.

En förändring är att man inte tränar alls och ska börja träna eller aldrig äter en bra frukost och ska börja att göra det för att få en bra start på dagen.

När det gäller hemmet och trädgården är det ju samma sak där. En förändring är exempelvis att byta ut den gamla svarta fläckiga soffan till en ny enfärgad ljusgrå soffa. Medan en förbättring är att lägga till en fin mönstrad kudde och pläd i någon härlig och passande färg i soffan. Alla rabatter i din  trädgård kanske inte behöver ritas om helt och förändras utan lite nya växter i befintliga rabatter gör att det blir bättre. Många gånger kanske du tycker att den där sista förbättringen är svårare och att det är lättare att ta i tu med större förändringar. För att göra bra förbättringar behövs kanske lite mer fingertoppskänsla. Samtidigt är det ju lättare och oftast billigare att förbättra än att förändra.

Reflektera över vad du känner igen dig i och fundera på varför.

Sedan kan man ju känna sig Nöjd. Det måste man få göra och jag tror tyvärr att vi känner oss nöjda allt för sällan. Det är liksom inte riktigt okej att vara nöjd. Säger man att man är nöjd så är det precis som om man inte vill förbättra eller förändra. Men det måste man ju inte vilja... HELA tiden. 

Förändra det du behöver.
Förbättra det du vill.
Känn dig Nöjd med det du har åstadkommit.

Ha en fin fredag

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln