CRE8 vit ram

Måndag & 30 min

Måndag igen och kanske har du mycket att göra. Du kanske till och med känner dig stressad redan när du vaknar. Hur ska jag hinna med allt på morgonen, idag  och i veckan? Tiden räcker ju aldrig till!

Hämta en kopp kaffe eller te och sätt dig ner. Ta block och penna, datorn eller telefonen och skriv ner det viktigaste som ska göras idag och under veckan. Detta ska ta ca 10 min, kommer du på fler saker under veckan kan du fylla på din lista, men gör inte för långa listor. Då är det bättre att göra en ny till nästa vecka.

Sedan ger du dig själv 30 minuter att rensa, plocka iordning och slänga hemma, på din arbetsplats eller var det behövs. Blir du inte klar. Ta 30 minuter imorgon också. Ibland är det bättre att dela upp och tidsavgränsa det man ska göra om man är stressad och inte känner att tiden räcker till. Sätt bara inte igång med några störra rensningar eller förändringar. Dina 30 minuter ska användas till att känna att man får ordning runt omkring sig för att lättar kunna fokusera på det du behöver göra.

Exempelvis:
30 min - städa och rensa skrivbordet
30 min - plocka iordning i hallen hemma
30 min - städa bilen
30 min - plocka upp och hänga in kläder
30 min - sortera och slänga post (kan vara mailen också)
30 min - bädda, plocka iordning i sovrummet
30 min - plocka iordning i tvättstugan 
30 min - ställa verktyg eller trädgårdsredskap på "rätt plats"
30 min - plocka iordning i köket

Det kan ju vara så att du behöver 15 minuter till att bädda och plocka iordning i sovrummet och 15 minuter till att plocka iordning i köket. Men som sagt kör inte igång en garderobsrensning - det brukar inte ta 30 minuter och du blir bara ännu mer stressad om du kör igång för stora projekt om du redan har mycket som behöver göras.

Lycka till och ha en fin start på veckan. Nu ska ta en kopp kaffe och göra min lista för veckan.

Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln