CRE8 2019 orange vit org web

Fredagsfengshui

Dagens fredagsfengshui handlar om konsten att göra EN sak i taget. Konsten att fokusera istället för att jonglera. Visst är det härligt när bollarna flyger i luften men ibland behöver man verkligen bara hålla på med en sak åt gången. 

Har du svårt att koncentrera dig på en sak. Blir du avbruten eller har du lätt för att bli distraherad. Gör du aldrig klart utan påbörjar hela tiden nya saker... gärna samtidigt. Ständigt halvfärdiga projekt kan göra dig stressad och frustrerad. Du kan känna dig otillräcklig och värsta fall lite värdelös och misslyckad. Det är du inte! Det går inte att ständigt ha en massa bollar i luften. Man kan inte hela tiden vara överrallt. Till slut springer man bara omkring utan karta och kompass. Att tycka att det är kul att ha mycket och göra - är ju inte samma sak som att göra alla saker samtidigt. 

Att få göra en sak utan att bli avbruten eller att ha någon tid eller deadline att passa tror jag är viktigt. Att få jobba ostört tills man löser ett problem eller har en idé. Jag har lätt för att blir uppslukad när jag håller på med något kreativt. Antingen vid datorn när jag arbetar eller många gånger när jag fixar i min trädgård när jag är ledig. Många gånger tycker jag att man får mycket energi och kraft när man får göra det i sin takt utan att bli avbruten. Man kommer på nya lösningar och nya idéer och man har hur mycket ork som helst. Man blir liksom inte lika trött. Jag upplever också att man får mer gjort. Att göra en sak i taget eller i sin egen takt innebär ju inte att man jobbar långsammare eller oeffektivt - tvärtom! Man hinner med mer om man gör en sak i taget och min egna takt är många gånger snabbare än om jag behöver ta hänsyn till andra. 

Har du för många bollar i luften. Jonglerar du mer än fokuserar.  När får du göra något ifred och så länge som du vill. När känner du att tiden bara flyger iväg utan att du märker det, för att du är helt uppslukad av något.

Så försök att välja EN boll i taget i helgen och se hur det känns.

Ha en fin fredag

Pernilla Berndtsson
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln