CRE8 vit ram

Höst i trädgården

De senaste dagarnas blåst och regn har verkligen fått trädgården att gå över till höstskrud. Jag har redan en hel del högar av färgsprakande löv runt om huset och många växter har tappat många av sina vackra blad. Den mysiga och murriga hösttiden med sin yin energin gör att det blir lugnare, mörkare och fuktigare. 

Själv har jag inte riktigt haft lusten, energin och tiden att höstfixa. Jag har inte ställt  in och tagit hand om några utemöbler eller planterat några vårlökar. Jag har inte höstfriserat ligustern, planterat om i krukor eller krattat upp de första löven. Men det behövs... för jag känner redan av stagnationen. Kanske behövde jag ett lite lugnare tempo och lugnare energier under en tid. Men det är en fin balans. Just nu känns det snarare lite tungt och trögt i trädgården. Den är vacker i sina höstfärger men också lite vemodig och trött. Så när tid ges i eftermiddag ska jag börjar att plocka iordning, rensa lite och förbereda för höst och vintervila. Och imorgon ska jag fortsätta och i helgen kan jag göra mera. För ibland är det skönt att dela upp det. Man behöver inte göra allt på en gång utan ta det lite i sin takt. Man behöver ju inte ställa in ALLA utemöbler utan låta någon stå kvar i fall om det blir någon mer varm och solig dag. För kanske är det så jag känner - att när sommaren är undan och bortplockad så är det verkligen höst på riktigt och jag var kanske inte riktig färdig med sommaren ännu.

Men nu regnar det igen... så jag ska ta en kopp kaffe och sätta igång att jobba, så får vi se om det blir lite trädgårdsarbete i eftermiddag. För i trädgården arbetar jag när jag har lust och inte för att jag måste.

Ha en fin dag

Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln