CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

stop, pausE & play

Du har bestämt dig! Nu ska jag ta tag i det där... Nu ska det minsann ske en förändring. Denna gången ska jag lyckas att ta mig i mål! Men så händer något på vägen. Vi blir avbrutna eller livet kommer i mellan.

Man kanske har bestämt sig  för att börja träna och så blir man sjuk efter ett par veckor och måste vila för att bli frisk. Under tiden unnar man sig både det ena och det andra som lite tröst... för att man blev sjuk. Så tycker man att man är tillbaka på ruta ett igen och känner sig lite värdelös och omotiverad att fortsätta.

Eller så har man satt igång värsta rensningen hemma. Men man blir liksom inte klar eller det blir inte bra. Man lyckas inte slänga och rensa som man har tänkt sig. Det kan vara en släkting som kommer på besök och undrar - ska du verkligen göra dig av med mormors gamla skåp och ska du verkligen slänga den och det. Den som är så fin, fastän man själv tröttat på att flytta runt den där saken under flera år. Och så står man där och vet inte hur man ska göra. Man tappar fart och ork.

Kanske kan du hitta energi och kraft igen om man kan se det som om du har en fjärrkontroll. Ja - en sådan som du har till TV:n. Bara för att du råkat komma åt eller behövde trycka på PAUSE så betyder ju inte det att du inte kan trycka på PLAY igen när du har pausat färdigt. Har du lyckats trycka på STOP så spelar det ju inte heller någon roll. PLAY knappen finns ju kvar. Du kanske till och med kan spola förbi vissa moment. Kanske inte snabbspola men ta dig fram lite snabbare efter en PAUSE. Du kanske behövde en PAUSE.

Så nästa gång du av någon anledning måste trycka på PAUSE eller STOP, så kom ihåg att när du har möjlighet att trycka på PLAY igen, så är det ju bara att fortsätta. Du har inte misslyckats eller avbrutit. Det jobb du har gjort är inte gjort i onödan. Utan du har kommit igång och du ska köra på tills "programmet" och uppgiften är klar. Oavsett hur många PAUSER eller STOP du behöver göra. Det viktigaste är ju att det blir av - inte hur fort det gick.

Själv har jag haft på PAUSE knappen under veckan på både träning och bloggen. Jag har nämligen kört på PLAY knappen på andra saker. För så kan det ju också vara. Man kan ju ha flera fjärrkontroller.  Det viktigaste är att man inte glömmer någon på bordet för länge på PAUSE eller STOP eller har alla på PLAY samtidigt. För det kan ju också bli lite tokigt. Men idag blev det PLAY på bloggen och imorgon blir det PLAY på träning igen. Så får andra saker kanske hamna på PAUSE... så länge.

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln