CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Bildtext: Vad ser du? En oklippt ligusterhäck eller tänker du så grönt och frodigt och så härligt att det fortfarande växer trots att det börjar bli höst. Vad tråkigt att det inte är några blommor på bilden eller så skönt med bara grönt.

Idag blir det en uppdaterad påminnelse och repris på en fredagsfengshui som jag skrev för länge sedan. Jag hoppas att den kan hjälpa dig lite i din vardag och handlar om att försöka tänka nytt i olika situationer som du kanske blir stressad eller irriterad över.

Vi bor ganska högt och branta backar upp till vårt hus. Men vi har en fantasktisk utsikt. De som kommer hem till oss för första gången reagerar nästan alltid med antingen - Vilka backar ni har... hur orkar ni bo så högt, eller åh vilken underbara utsikt, tänk att få bo så här!

Alla människor upplever och ser olika saker. Det vissa ser - ser inte andra. Ibland är det kanske skönt att inte se. Är du en person som ser ALLT eller som ofta missar saker. Vissa av oss är mer känsliga och vissa förblir oberörda. Inget är rätt eller fel. Vi reagerar helt enkelt bara olika på olika situationer. Om vi överreagerar negativt på något så kan det beror på att vi triggas av vissa saker, är trötta eller kanske hungriga.
 
SÅ VAD SER OCH TÄNKER DU?
​​​En hall full med skor eller oj vad många kompisar mina barn har. Nästa gång ska jag visa var de kan ställa skorna. Ett kök fullt med disk eller vad bra att de har ätit. Sen är det ju tacksamt om de sätter in i diskmaskinen.

Åh att det alltid är så lång kö på fredagarna när man vill hem eller oj vad många det är som ska ha det lika mysigt som oss ikväll. Nästa vecka ska jag handla på torsdag istället så jag kan köra hem direkt efter jobbet. Vilken tid det tar för den där tanten att packa i sina varor. Jag har ju bråttom eller det kanske är första gången hon handlar utan sin make som hon begravde förra veckan, jag kanske ska fråga om hon behöver hjälp.

Men KÖR då... när det står någon vid ett stoppljus som just slagit om till grönt eller vad skönt att personen i bilen framför kör tryggt, lugnt och miljövänligt och tittar sig för en extra gång innan hon/han kör.

Vi har alla dagar då tålamodet är sämre eller vi tjatar och retar oss på saker. Det är svårt att ändra ett beteende. Men du kanske kan börja att försöka att se på saker på ett nytt sätt innan du reagerar.

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln