CRE8 vit ram

Höstgarderob

Har du börjat att inhandla lite nya höstkläder och höstskor? Innan du handlar för mycket, har du kollat hur din garderob ser ut idag. Har du provat och testat. Sitter det fortfarande snyggt eller har det blivit för stort eller lite för trångt. Fundera på vilka kläder och skor som varit favoriter under sommaren.

Har du använt någon färg extra mycket. Någon kjol eller tröja som du använt om och om igen. Fundera på varför just de plaggen och skorna varit favoriter. Titta också på vilka plagg som du inte använt så mycket eller inte alls. Behöver du en rejäl garderobsrensning?

Jag brukar göra några "skiften" i min garderob efter säsong och rensar efter hand. Du kanske har en jättestor garderob och har gott om plats för alla dina kläder och skor och har möjlighet att låta allt vara framme. Men jag tycker att det är skönt att vid olika säsonger ta fram eller lägga undan och denna tiden plocka bort det som är mest "somrigt". De tunna sommarklänningarna och blusarna. Vita byxor och sommarkjolar. Jag passar då också på att titta på om det är något som jag inte använt så mycket. En del plagg sparar jag, då det kanske beror på hur vädret har varit. Sedan har vi plaggen som man använde jättemycket förra året men som bara har hängt på galgen i år. Dessa kan du skänka direkt. Du kommer inte att använda dem nästa år heller. Så har vi de där plaggen med minnen. Den där klänningen som man har använt vid något speciellt tillfälle. Vissa kläder har kanske tråkiga minnen... Fundera på om du ska behålla dem. Mår du bra av att ta på den där blusen som du hade "vid det där tillfället". 

Min garderob präglas mycket av vilka jobb jag har haft och vilken fritid jag har behövt. Under perioder har jag haft ett stort behov av att verkligen skilja på jobb och privat. Jag ville känna och det skulle synas när jag var ledig eller när jag var på jobbet. Jag har fortfarande mina "jobb" kläder och mina "hemma" kläder men det är inte lika tydlig skillnad och jag känner inte samma behov längre. Du har kanske uniform, skydds- eller andra arbetskläder och har bara en privat garderob. En del har något speciellt intresse som gör att du har just dessa kläder när du är ledig. Du kanske rider, tränar mycket eller tillbringar tid i trädgården. 

När du plockar fram och går igenom dina höstkläder prova och titta dig i spegeln och fundera på om du känner dig nöjd och glad. Om du känner dig snygg och om det sitter skönt. Eller passar det inte längre...
Glöm inte att gå igenom dina underkläder också. Sitter inte dessa bra spelar det ingen roll om resten är bra. Ett par obekväma trosor kan förstöra den bästa festen.

När du har rensat ta gärna med dina kläder till återvinning. Många av de stora kedjorna tar emot påsar med textiler och av vissa får du en liten ersättning att handla för vilket jag tycker är jättebra. En del har också särskilda plagg och inredning som är tillverkat av just återvunnen textil. Eller skänk till någon som behöver eller blir glad för att få ärva. 

När du sedan köper något nytt - prova och känn efter noga - är det här ett plagg som jag kommer att använda mycket och trivas i? Är det här en färg jag gillar och sitter det bra?

Ha en fin dag.
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln