CRE8 vit ram

Surdegar...

Måndag och en ny vecka framför oss. Perfekt dag att ta tag i sina surdegar. De där som ligger där på skrivbordet eller i pappershögen i köket eller på något annat ställe där de växer sig större och större.

Har man haft mycket annat att göra så är det lätt att vissa saker blir liggande men när de blir för många så kan det vara svårt att få dem gjort. Själv har jag också samlat på några de senaste veckorna. Saker som man inte tar tag i utan låter dem ligga och ta energi mentalt istället. Man ska försöka att inte glömma dem och man skriver kanske påminnelser istället för att ta tag i dem direkt. Och ju fler de blir desto mera tid går åt i onödan att komma ihåg dem.

Mitt tips idag är att under dagen... helst direkt på morgonen så skriver du ner alla dina surdegar. Både stora och små. Sedan försöker du uppskatta hur mycket tid varje sak behöver och om du måste ta hänsyn till något för att kunna göra dig av med dem. Det kan vara öppettider eller att du måste ta hjälp av någon för att lösa uppgiften. När du har gjort din tidsuppskattning så planera in i kalenderna när du kan och har möjlighet att utföra dem. Var inte tidsoptimist. Bocka av dem efter hand och försök att göra några redan i dag om du har möjlighet. Börja gärna med några lätta uppgifter så att du känner att du har kommit igång. Du känner också mer för att lösa de andra när du känner tillfredställelsen att ha blivit av med några. Ofta är det ju inga stora saker men konstigt nog så tar de ofta mycket och onödig energi. Ha som mål att göra dig av med alla surdegar under veckan.

Har du något annat tips eller inspiration om hur du blir av med dina surdegar? Dela gärna med dig.
Så... nu ska jag sätta mig ner och skriva ner mina och har redan planerat in att fixa några idag. Ha en härlig måndag och fin start på veckan och lycka till med dina surdegar.

Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln