CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Höstfärger, hösttrender och höstnytt. Just nu bombaderas vi av allt vi ska uppdatera, ändra och göra inför hösten.  Höstkampanjer med "passa på priser" och "just nu priser" stressar dig att köpa NU innan det är för sent. Risken är stor att du köper något som är trendigt men inte passar hemma hos dig.

Vi går mot kallare och mörkare tider och visst känner vi att hösten är på väg. Många får ny energi och vill gärna sätta igång projekt inne. Renovera och göra om. Vi följer inredningstrender och blir inspirerade och många av oss längtar kanske efter förändring. Men var lite försiktig med att "köpa allt" så att ditt hem snarare ser ut som en inredningskatalog från hösten 2017 än ditt hem. Plocka gärna upp några trender för att uppdatera något som du redan har.  Blanda gammalt med nytt. Dyrt och billigt. Gör det personligt och fundera också på vad du och din familj behöver. Ni kanske älskar vitt, avskalat och minimalistiskt och inte alls vill ha sammetskuddar och mustiga färger som är inne nu.

Så tänk hellre på att följa årstiderna. Följ din egen smak än trender. Längtar du efter rosa som är inne nu, ja men frossa i rosa och tycker du inte alls om rosa, välj den färgen som du vill ha. Många gånger kommer jag på mig själv att jag är i lite "otakt". När det är inne med mycket vitt då vill jag ha trärent och nu när det trärena kommer tillbaka - ja då vill jag ha vitt. Jag kan också njuta av att se hur andra har valt möbler och färger även om det inte passar hemma hos oss och kan frossa i läckra inredningsreportage. Jag tycker om att bli inspirerad av nya trender men är lite försiktig med att bara hänga med. När jag köper något lite dyrare har jag oftast funderat länge och tyckt om den saken länge. Då vet jag att jag också kommer att ha den länge. Samtidigt så är inredning något jag arbetar med och det är ett stort intresse, så självklart förändrar jag en del hemma och byter och köper kanske mer inredning än normalt.

Tips innan du köper nytt och trendigt:

 • Gillar jag den här färgen?
 • Gillar jag det här materialet?
 • Har jag någon bra plats/platser för den här saken?
 • Passar den in med den övriga inredningen?
 • Innebär köpet att jag behöver byta ut fler saker?
 • Är det här en trend eller något som jag verkligen tycker om?

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

 • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

 • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

 • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

 • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln