CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Hör du ofta att du ska "gå din egen väg". Vilken väg går du? Eller vet du inte vart du är på väg? Tar du dig fram för fort på din väg och har du rätt utrustning?

Jag tror att vi behöver olika vägar och vägunderlag beroende på hur vi mår och var vi befinner oss i livet. Ibland känner vi oss starka och längtar efter  lite tuffare vägar där vi växer och utvecklas. Ibland behöver vi sköna och behagliga vägar där vi bara tar oss fram utan överraskningar och utmaningar. Att välja sin egen väg är inte alltid lätt. Du kanske inte "reser" själv och då måste ju vägen anpassas efter dina "medresenärer" för att alla ska kunna hänga med. Alla vill inte heller gå sin egen väg utan tycker om att färdas tillsammans med andra, på väl beprövade vägar med skyddsräcke och belysning. Men vill du välja din egen väg så gör det! Se bara till att du har rätt utrustning och att du är väl förberedd. Se till att du har styrkan och modet för ibland är den egna vägen tuff och ensam. Det finns inte lika många "bensinmackar" och det kräver mer av din kropp och knopp. Den egna vägen kan vara det bästa du har gjort men också det tuffaste du har gjort. 

Jag har själv gått min egen väg - flera gånger. Det har kostat mig mycket men det har också lärt mig mycket. Jag har gjort misstag men rest mig igen. Jag har gått lite vilse ibland men hittat tillbaka och kommit rätt igen. Jag har fått avbryta när jag inte orkat och jag har tagit mig upp på "högsta toppen" och fått fira min framgång.

Jag har valt sköna långa asfalterade vägar men efter ett tag behöver jag göra en avstickare. Jag har lite svårt att hålla mig på den där landsvägen för länge. Jag gillar slingriga skogsvägar med grus under fötterna. Jag gillar branta backar både uppför och nedför. Men jag gillar och behöver långa sköna fika pauser också...

Däremot passar jag mig för att köra för fort och hårt på motorvägen. Att ligga i 120 för länge. Förr körde jag alltid i 120 och älskade det! Men en klok man gav mig ett råd för många år sedan "- du kan bara ligga i 90, annars hänger de andra inte med". Jag tröttade ut både mig själv och min omgivning. Jag kom ofta i mål först men stod där oftast själv och fick vänta på de andra. Men eftersom jag gillade och hade kapacitet att hålla ett högt tempo så började jag tänka att jag sprang i "zick-zack". Då kom vi i mål samtidigt och var lika "trötta", vilket var mycket skönare och roligare för alla. Numera föredrar jag att få "åka med" istället eller så ger jag mig ut på motorvägen själv en stund.

Vilken väg och hastighet föredrar du?
Vilken väg befinner du dig på nu?
Är du på rätt väg i rätt hastighet?
Behöver du byta väg?

Ha en fin fredag och hoppas att du hittar din väg och rätt hastighet!
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln