CRE8 vit ram

Nystart i vardagsrummet

Behöver ditt vardagsrum en nystart

Nu känns det verkligen som hösten är på gång och vi tillbringar mer och mer tid inne. Det är också en perfekt tid att se över ditt hem. Vardagsrummet används av hela familjen och varje dag. Det ska oftast både vara en social yta men också möjlighet för avkoppling och ledighet. Behöver ditt vardagsrum en nystart!

Hur ofta rensar du vardagsrummet? När möblerade du om sist? Trivs du i ditt vardagsrum? Är det funktionellt?

Börja med att titta på hur det är möblerat. Använder ni alla möbler och får alla plats. Hur ser det ut i soffan? Är den full av vackra kuddar eller överbelamrad med slitna filtar och fläckiga kuddar. Hur ser det ut på soffbordet? Tomt eller fullt med gamla tidningar och magasin, fjärrkontroller och kaffefläckar. Bokhyllorna - är det snyggt och prydligt eller är de fyllda med gamla böcker som samlar damm, lådor med fotografier som aldrig tittas på eller vackra glas som aldrig används?

Bestäm dig för ETT ställe där du börjar rensa. Ta det som är mest akut. Sortera upp i tre högar:

  • Spara
  • Förvara
  • Slänga/skänka
Spara - är det som fortfarande ska vara kvar och vara framme. Förvara - behöver inte synas eller vara tillgängligt utan behöver förvaras på ett bra ställe. Slänga/skänka - det som du inte längre vill ha eller behöver.
Fortsätt sedan tills du har gått igenom hela rummet. Om det är möjligt töm hela rummet. Det är otroligt energigivande att tömma ett rum. Vädra, städa av och sedan flytta in igen. 

Placera soffan i kraftposition och möblera gärna om så att ni känner någon skillnad och förändring. Undvik att möblera tätt utmed väggarna - genom att flytta ut möblerna skapar du ett luftigare intryck - prova dig fram och våga ställa saker på snedden. Tänk att du ska "runda av" vassa hörn. Att flytta på saker sätter igång chi flödet. Uppdatera mattor och textilier eller tvätta de du har. Se över vad ditt vardagsrum symboliserar och ger för intryck. Har du bra balans mellan yin och yang. Vad har du på väggarna. Känner sig hela familjen bekväm av det som hänger på väggarna eller prydnadssaker som ni har. Vilka minnen väcker de?

Se över dina växter. Är de friska och gröna. Ha gärna en bukett med snittblommor för att höja chi ännu mer. Se också över belysningen och se till den är både funktionell och går att förändra beroende på vilken stämning ni vill ha. Till sist skapa gärna ett blickfång, en plats med vackra saker, där du tänder ljus och mår bra av att titta på. 

Se till att du och din familj trivs i ert vardagsrum och ha en härlig dag.
Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln