CRE8 vit ram

Att få ångra sig

Vilket väder vi har haft i helgen - soliga varma sensommardagar när det är som bäst. På lördagen fick jag med hela familjen på en härlig utflykt med gofika på Bjäre. Älskar dessa långpromenader med fikastop. Inga måsten, ingen tid att passa och vi går så länge vi vill och orkar. På söndagen började jag med ett yogapass på lokala Friskis & Svettis. Så himla skönt sätt att börja dagen på. Därefter hade vi planerat in en shoppingtur till Väla. Något som vi brukar undvika att göra på helgen men nu behövde tonåringarna skor och kläder och jag hade spanat in ett par vandringskängor.

Prova, prova och prova. Kängor, gympaskor och andra skor. Känns de här bra? Är de här bra? Vad är det här för skor? Duktiga och trevliga säljare som berättar om alla för- och nackdelar med de olika skorna. Det känns som om att köpa ett par "vanliga" gympaskor minst kräver en kurs i alla material och egenskaper som en sula kan ha! Att gå runt och känna efter i en butik tillsammans med andra stressade familjer är väl inte heller optimalt. Därför tycker jag att det är riktigt bra att flera affärer idag erbjuder generösa öppet köp om man ångrar sig när man kommer hem. Så att man faktiskt kan testa hemma i lugn och ro. 

Lunch och sedan vidare in i fler affärer och prova, känna och klämma igen. Jag uppmanar tonåringarna att ta hand om och spara kvittona - ifall de vill byta om de ångrar sig. Efter ett par timmar är vi alla rätt trötta och nu kommer vi till det där momentet då man ofta börjar att spontanhandla lite (eller mycket). Nu har man ju liksom kommit igång och  "när vi ändå är här" handlandet tar fart. Jodå jag faller själv i gropen och köper både kuddar och en ny filt som jag egentligen inte behöver. Får lite ångest redan på väg till bilen. Bilen som nu fylld med kassar och kartonger och visst har vi "fyndat" och köpt det vi verkligen behövde MEN så har vi de där kassarna som inte riktigt är genomtänkta och planerade. Men jag ska minnsann kolla riktigt noga hemma om det blir snyggt med de nya kuddarna, annars lämnar jag tillbaka dem. Jag ska prova den där tröjan en gång till och om jag ångrar mig så ska jag lämna tillbaka den ockå. För det är ju öppet köp och man FÅR faktiskt ångra sig, vilket jag tycker är jättebra. För det kan ju vara så att den där spontaninköpta tröjan blir en riktigt favorit eller så inser man när man kommer hem och provar den en gång till att man nog aldrig kommer att använda den. Då är det mycket bättre att lämna tillbaka den istället för att den hänger där tills nästa garderobsrensning med prislappen kvar. Någon som känner igen sig?

För mig är det mer "hållbart" att ångra sig och lämna tillbaka än att det hänger oanvänt för att sedan slängas eller återvinnas. Självklart hade det varit bättre att från början inte köpa det alls men som sagt ibland så "slinker" det bara med...eller det såg ju så snyggt ut i affären. Har du något som du brukar spontanhandla eller som du ångrar att du köpte. Fundera på hur du kan undvika det och kolla om du kan få lämna tillbaka det. Spara dina pengar till något som du verkligen vill ha och behöver istället. 

Ha en härlig start på veckan och en fin dag!
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln