CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Mobilen, hjärnan & inredning

Jag tror att många av oss tar mer hand om och sköter sin mobiltelefon - än vår hjärna. Vi kollar så att batteriet är okej. Vi skaffar diverse skydd så att den inte ska gå sönder om vi tappar den. Vi gör säkerhetskopior på innehållet. Vi klarar oss sällan utan den och är ibland det första och sista vi kollar innan dagen är slut...

Vi kanske skulle börja behandla och ta hand om vår hjärna på samma sätt. Kanske inte exakt på samma sätt men ni förstår poängen. Låta hjärnan vila från intryck och få tid att ladda. Precis som vi stänger av mobilen och datorn för att batteriet ska hålla längre. Se till att den aldrig laddar ur helt och se till att det finns kraft och minne kvar till nästa dag och nästa dag. Helt enkelt vara mer rädd om den och inse att om inte hjärnan orkar eller fungerar som den ska - så spelar det ingen roll om mobilen är fulladdad. 

Fundera på vad du och din hjärna behöver för att "ladda" och "vila". Hur ofta behöver du göra detta? Nu när vardagen är igång på riktigt för de allra flesta så är det extra viktigt att hitta tid för återhämtning. Enligt Feng Shui mår vi också bättre om vi undviker stagnation och ser till att det är ett bra flöde (chi) i vårt hem. Att vi omger oss med saker vi tycker om och mår bra av och väljer färger och material som ger oss kraft och energi. 

Vill du läsa mer och bli inspirerad av hur hjärnan påverkas av inredning, vackra omgivningar, färger osv så kan jag varmt rekommendera boken Neurodesign - inredning för hälsa, prestation och välmående som släpptes 2016 av författare Isabelle Sjövall (inredningsdesigner) och Katarina Gospic (hjärnforskare). De beskriver också hur hjärnan påverkas av ljus, ljud och doft. De kallar det inte Feng Shui men det finns väldigt många likheter och de förklarar på ett spännade sätt som kanske tilltalar dig eller är lättare att förstå än hur Feng Shui fungerar.

 Läs gärna mer här: http://weekend.di.se/nyheter/ta-med-hjarnan-i-designen

Ha en fin fredag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln