CRE8 vit ram

Trädgårdsfesten


Vilken härlig Trädgårdsfest Sofiero bjöd på... Så många trädgårdsinspiratörer, kreatörer, amatörer och entreprenörer samlade i denna underbara miljö och park.

Här kommer en sammanfattning och reflektion från mig.


När jag kom på lördagen ringlade redan långa köer både till parkering och entré. Festen var verkligen igång. Jag tog mig snabbt bort till Kunskapstältet där jag tillsammans med flera andra "Experter" var inbjudna av Studieförbundet för att dela med oss av vår kunskap inom olika områden. Nybryggt kaffe och kort presentationsrunda i tältet och stämningen var på topp. 
Bildtext: Äntligen inne på Sofiero.


Efter en stund fylldes tältet på av besökare som hade frågor om allt från trädgårdsgångar till växtval och givetvis Feng Shui. Glädjande nog kändes det som om många var intresserade och kände till Feng Shui och gärna ville veta mer och få tips om hur de kan använda dessa verktyg och kunskap i sin trädgård. Gissa om jag var på topp! Bildtext: Vårt fina Kunskapstält.


Under dagen turades vi om att ta lunch och givetvis passade jag på att ta en snabb runda i parken och försökte att se och besöka så mycket som möjligt. Letade också efter bekanta ansikten och kollegor men hörde sedan att de hade varit i tältet och letat efter mig. Hrm lite dålig tajming men så är det ju ibland.
Bildtext: Den här trädgårdsgången tycker jag var läcker. Man har satt en bild (huset) som ett blickfång i slutet och jag älskade den böljande gången.


Många som kom till mig  hade frågor kring val och placering av större buskar och träd. Några hade tagit bort ett stort träd som "tagit över" tomten och trädgården men kände nu att det behövdes fyllas med något annat. Mina råd var att försöka hitta ett träd - som när det är "färdigt" är i "rätt" storlek och har "rätt" form på kronan. På så sätt slipper nästa generation att kanske bli tvungna att ta bort det också. Så rätt träd på rätt plats med rätt förutsättningar. Då blir det både långsiktigt och hållbart. Ett träd skall stå kvar i mååånga år..


Bildtext: Färgsprakande rabatter.
 


Jag upplevde att en del hade lite "dåligt självförtroende" angående sin trädgård. De började med att -"Allt måste göras om"! eller -"Jag måste förändra allt"! De kritiserade sina trädgårdar. Efter en lite pratstund och ritande och med dessa, så visade sig oftast att de hade fantastiska trädgårdar. De hade lagt ner sin själ under många år eller hade verkligen en bra plan men var inte riktigt klara ännu. Men någonstans så tyckte de ändå att det inte var bra nog eller räckte vilket jag tyckte var synd. Jag vet inte, men hade kanske "Jante" varit på besök i deras trädgårdar. 

Feng shui handlar INTE om perfekta trädgårdar eller att man MÅSTE göra om. Inom Feng shui löser man eventuella problem. Skapar balans och tar bort stagnation. Aktiverar OM det behövs och förändrar OM det behövs. Man letar inte problem eller ändrar något som är BRA! Man får göra "fel" och flytta och ändra. Jag försökte också få fram att DIN trädgård ska vara för DIG och DIN familj. Inte för Instagram eller grannar. Inte för att imponera utan för att att inspirera. DU ska må bra i din trädgård. Alla har vi olika behov och livssituationer. Vi har olika förutsättningar både ekonomiskt och kunskapsmässigt och inte minst hur mycket tid vi kan lägga. Låt trädgårdsfester vara just en fest. En härlig tillställning där allt dukas upp. Låt inte prestationsångesten ta över odlarglädjen och trädgårdspassionen. 

Var stolt över DIN trädgård. 
Ha en underbar dag!
 

"Låt trädgården bli en plats för
återhämtning och sinnesro.
En plats där du tillåter dig
själv att koppla av och njuta."

Pernilla/CRE8

 

Etiketter: feng shui trädgård

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln