CRE8 vit ram

Morgonstund

Godmorgon. Är du morgonmänniska? Enligt Feng Shui är frisk morgon-chi starkt renande och kraftfull. Har du möjlighet ska du andas in morgonluften utomhus och helst stå mot öster för att möta solen. Har du ingen trädgård så funkar det lika bra om du har en balkong. Det ger dig en bra start på dagen och "renar" dig från negativ energi. Det "renar" även ditt hem.

Att låta solens strålar lysa in i ditt hem på morgonen fyller ditt hem med ny frisk yang energi. Även om man ibland mest tycker att det visar damm och smutsiga fönster. Håller du på med yoga så känner du till solhälsningen som är perfekt att börja dagen med. Du kanske till och med kan göra den ute på morgonen och då ger det ju dubbelt så bra effekt. 

Jag brukar själv börja dagen med att öppna upp i vardagsrummet och köket för att släppa in frisk luft och ny energi i huset efter nattens sömn. Vårt vardagsrum, kök och sovrum ligger också så att vi har fönster i öster och därmed flödar morgonsolen in i huset. Men har man inte det så räcker det att man öppnar upp och släpper in ljus och frisk luft. Sedan går jag mitt varv i trädgården och andas och njuter och låter kroppen vakna till. Morgonens varma och mjuka ljus tillsammans med en daggdränkt trädgård är bland det mest rogivande och energigivande jag vet. Ibland får en kopp te eller kaffe följa med.

Jag hade allra helst velat träna lite hårdare direkt på morgonen men efter att ha testat lite olika varianter så har jag lärt mig att min kropp inte gillar det även om knoppen älskar det. Så det får bli morgonpromenader när jag har möjlighet. Klarar du att träna på morgonen så är ju det en härlig start och ger energi resten dagen.

Så börja dagen med att fylla dig och ditt hem med yang, ljus och morgonenergi.
PS När det är mörkt och kyligare på morgonen tänd levande ljus och vädra kortare stunder.

Ha en fin dag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln