CRE8 vit ram

Gästrum

Välj en neutral stil i gästrummet eller så inreder du lite personligare och modigare. Vem vet du kanske flyttar in själv. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.
Välj en neutral stil i gästrummet eller så inreder du lite personligare och modigare. Vem vet du kanske flyttar in själv. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.


Har du ett gästrum? Står det alltid tomt eller har du ofta gäster som sover över? Eller använder du gästrummet mest till lager och förvaring? Då kanske det är dags att fixa iordning och få fart på energierna.

Genom att byta färg på kuddar och tavlor är det enkelt att ändra karaktär på gästrummet. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.
Genom att byta färg på kuddar och tavlor är det enkelt att ändra karaktär på gästrummet. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.


Är det tillfälligt är det kanske inte så farligt men är det under längre tid och under flera år så blir det lätt blockeringar och stagnation. Beroende på i vilken del av huset - vilken livsaspekt enligt Baguan - så kan det påverka dig på olika sätt. Du kanske känner att det är svårt att hitta nytt jobb om gästrummet ligger i området karriär/livsväg och är fullt med bråte eller står oanvänt. Stängda dörrar och mörka rum ger ingen skön energi och gästerna sover inte heller gott när de är på besök.

Jag har själv väldigt svårt för att sova borta även om det är ett fint rum. Jag är känslig för ljud och ljus. Jag är typen som vill ha svalt, mörkt och knäpptyst. Vet andra som behöver höra ljud, ha lite ljus och ha det varmt för att kunna somna. En del kan somna hur och var som helst! Men se till att skapa de bästa förutsättningarn i ditt gästrum.

Börja med att tömma och rensa om du har fullt med grejer här. Det kanske inte räcker med en storstädning utan behöver målas och fixas. Fundera på hur ofta ni har gäster. Vilken typ av gäster har ni oftast. Är det barnfamiljer eller någon ensam släkting. Stannar de länge eller bara över en natt. Försök att titta på hur du har inrett rummet. Fyller möblerna rätt funktioner. Står sängen i kraftposition. Känns det välkomnande. Känns det lyxigt? Vad ser man i fönstret. Vad har du valt för färger och stil på rummet. Passar det era gäster och allra viktigast - sover man gott här?

Har ni olika typer av gäster rekommenderar jag en mer neutral stil. Gärna ljusblått eller skönt grönt för att främja sömnen då man ibland kan ha svårt att sova borta eller mjuka beiga "hudtoner" eller rosa som lugnar och ger en varm känsla. Inred inte för "oroligt" dvs undvid för färgstarkt och för mycket mönster. Men du kan gärna ta ut svängarna lite mer än när du inreder ditt sovrum. Det är skillnad med rum som man vistas länge och ofta i. Ett gästrum är oftast bara för en natt så varför inte köra lite mera "hotellstilen". Låt det gärna få kännas lite lyxigt och extra ombonat. 
 

Kanske passar den här stilen ditt gästrum. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.
Kanske passar den här stilen ditt gästrum. Bilder och produkter från IKEA, Ilva, Desenio och H&M Home.

Se till att rummet är vädrat och bädda med sköna lakan. Det är bra om det finns plats för sängbord och ha en bra sänglampa (sätt den dock inte ovanför huvudet). Behöver du förvara saker här så se till att den är bra och allra helst dold.  En mjuk matta att sätta ner fötterna på vid sidan av och se till att det går att dra ner persienner eller sätt upp en mörkläggningsgardin. Ställ gärna in en frisk och fräsch blomma eller växt. Var också uppmärksam på ljud som kan vara störande. En väggklocka som tickar högt eller någonting utanför som låter nattetid kan få en gäst att ligga vaken hela natten. Undvik speglar och fundera på vad som hänger på väggarna.

När rummet står tomt och oanvänt vädra och tänd gärna en lampa på kvällen så att det inte blir stagnation. Försök att ha dörren öppen om det går och undvik att fylla rummet tillfälligt med saker som inte hör hemma här. Då finns det stor risk att sakerna blir kvar här och i värsta fall fylls rummet igen.

Om det är väldigt sällan som ni har nattgäster tycker jag du ska fundera på om inte rummet ska användas till något annat. Men med möjligheten att göra om till ett gästrum när behovet uppstår. Eller så får gästerna ta in på hotell när det kommer på besök...

Ha en härlig dag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln