CRE8 2019 orange vit org web

Spara tid&pengar

Måndag - Idag ska jag spara tid och pengar genom att göra några enkla och kloka val.

Ett lätt sätt att spara pengar och tid på är att se till att få e-fakturor istället för pappersfakturor. Jag har snabbt räknat ut att ca 10 minuters jobb med att ändra detta gör att jag sparar ca 1600 kr på ett år. Det blir en rätt bra timpeng! Dessutom slipper jag åka och slänga dessa fakturor i pappersåtervinningen och sparar både tid, bensinpengar och miljön. Jag sparar också tid när jag ska betala dem.

Sedan ska jag leta upp alla snygga tygkassar som jag har och lägga dem i bilen eller i handväskan så att jag slipper köpa plastpåsar när jag är och handlar. Vidare så ska jag börja med att göra en veckomatsedel nu när skolorna börjat och det blir lättare att planera mat tider tillsammans. På så sett undviker jag den där spontanhandlingen då det lätt slinker ner lite godis och saker som kan "vara bra att ha". Jag har hört att cirka vart fjärde matkasse vi köper slänger vi - det vill säga så mycket mat blir dålig eller äts aldrig upp. Tänk om man skulle gå och slänga en kasse direkt varje gång man har handlat... skulle kännas lite märkligt och onödigt eller hur?  Dessutom har vi ju lagt tid på att köpa dessa varor... Tid och pengar!

Det finns säkert fler saker som du kan komma på men jag är nöjd så länge med dessa små men viktiga förändringar. Blir det för många saker blir det lätt en för lång lista... och det viktigaste är ju att förändringarna blir av och inte hamnar på "ATT GÖRA LISTAN"!

Ha en härlig start på veckan och dela gärna med er om ni har några bra tid&spartips!
 

Etiketter: tips inspiration

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln