CRE8 vit ram

Söndagsutflykt

Hellre en liten utflykt än ingen alls

Söndagar var förr i tiden en riktig vilodag. Man gick kanske till kyrkan och det var den enda dagen som man var helt ledig. Nuförtiden tror jag många har det ganska hektiskt på söndagarna. Det är ingen direkt vilodag längre. Aktiviteter med barnen. Handla och städa. Tvätta och sortera. Många gånger, tycker i alla fall jag, att det också är skönt att hinna med dessa saker för att förbereda veckan på olika sätt.

Men jag vill också hinna med att vara helt ledig. Åka på söndagsutflykt. Ofta brukar vi åka någonstans på Bjärehalvön. Här finns massor av smultronställen och det var en stor anledning till att vi flyttade hit. Är det fint väder åker vi gärna nercabbat på mysiga småvägar. Tar med gofika - ibland hembakat och ibland inhandlat på lokala bensinmacken. Hittar någon bra plats för en kopp kaffe. Pratar om ditt och datt och högt och lågt. Ibland är vi iväg i flera timmar och ibland blir det en kortare utflykt. Jag brukar säga  - heller en liten utflykt än ingen alls.

Förr "tvingade" vi med barnen för vi tyckte det var viktigt med våra söndagsutflykter. Det hände alltid något. Någon som gick för nära vattnet på stranden i nya vinterstövlar. Någon som halkade på hala stenar, fastän man sagt till hundra gånger att vara försiktig. Någon som satte sig i något. Härliga skratt, trötta ben och rosiga kinder i ösregn. Numera får vi med oss tonåringarna ibland... efter en hel del tjat.

Sedan är det skönt att komma hem igen och kanske göra något som behövs eller sätta sig någonstans och fortsätta att "bara vara". Jag har nämligen ordinerat mig själv att jag behöver söndagsutflykter. Annars orkar jag inte. Får ingen lust eller kreativitet. Och det måste jag ha både i jobbet och livet.

Vad behöver du för att orka och ha lust eller kreativitet?
Behöver du ordinera dig själv något som gör att du mår bra.
Kanske behöver du en söndagsutflykt?

Nu ska jag fixa en termos med kaffe och höra om någon i familjen är sugen på en liten utflykt- för det är ju ändå söndag .

Ha en fin dag & skön söndag!

Etiketter: motivation balans

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln