CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

15 minuter... vad hinner man på 15 minuter. Lyssna på 5 låtar. Hänga upp 10 tröjor eller dammsuga ett rum. 

Ibland behöver man bara 15 minuter för att göra det där man inte riktigt känner för eller inte hinner med. Sitter man vid tvn, datorn eller mobilen och slösurfar går 15 minuter fort. Det är ju inte lång tid, men jag tror att man hinner mer om man bestämmer sig för att BARA göra det man har bestämt sig för. Jag är den första att erkänna att jag gärna "avbryter mig själv". Istället för att bara göra det jag ska, så påbörjar jag fler saker mitt i och blir på så sätt inte klar med det jag skulle göra. Känner ni igen er? INTE! Grattis i så fall.

En del kallar det mulittasking men jag är övertygad om att man lurar sig själv genom att ha för många bollar i luften samtidigt - hela tiden. Det blir varken "hackat eller malet" skulle en gammal släkting till mig säga. Läste någonstans att vi blir i genomsnitt avbrutna/störda var 12:e minut när vi jobbar och det stämmer säkert, tyvärr. Det kan ju vara allt från en kollega som vill säga några ord till ständigt nya mail man ska kolla eller mobilen som ringer. 

Tillbaka till 15 min. Bestäm dig för att boka in 15 min varje morgon eller kväll då du bara gör EN sak (och helst gör klart den). Behöver du läsa något gör det. Behöver du kolla mailen gör det, men bara i 15 min och kolla inte Facebook eller Instagram samtidigt. Behöver du prata med dina barn eller någon annan så gör BARA det. Det kan ju vara så att du hinner göra flera saker under 15 minuter men se då till att göra klart varje uppgift innan du påbörjar nästa. Hur svårt kan det vara! Jo - det är faktiskt ganska svårt. Men jag tror att det är jätteviktigt att vi ibland bara gör EN sak i taget och fokuserar på det och inget annat. 

Ett annat sätt att använda sina 15 minuter kan ju vara att se till att en del av städningen blir avklarad. Exempelvis att alla i familjen har en dag i veckan då de dammsuger i 15 min. En dag i veckan tar två familjemedlemmar sina 15 minuter tillsammans och tar hand om den rena tvätten. Eller alla plockar undan "på sitt rum" i 15 minuter varje kväll. Någon kanske vill använda 15 minuter till ett miniträningspass. Se bara till att prata igenom och planera lite så att det inte fullständigt krockar med att någon vill vika tvätt samtidigt som någon annan kör ett träningspass i tvättstugan. 

Skulle det här underlätta för er i vardagen? Vad skulle du behöva göra i 15 minuter. Vad skulle du vilja göra ostört i 15 minuter eller hinna med för att må bättre? Är det dags för er att införa begreppet hemma - 15 min! 

Imorgon kör jag sista delen på Tonårsrummet med fler Feng Shui tips.

Ha en fin fredag!

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln