CRE8 vit ram

Undvik vissa växter

Vilka växter ska man undvika enligt feng shui

Det viktigaste när man skapar en trädgård och väljer växter enligt feng shui är naturligtvis balans mellan yin och yang, balans mellan elementen samt chi. Men det finns några växtkategorier som man bör vara försiktigt med.

Om vi börjar med taggiga växter så hör de inte hemma varken inne eller ute. Det är inte "feng shui" att bli riven eller få stickor av vassa taggar eller vassa blad och grenar. Värst är det om det finns taggiga växter vid sittplatser eller där vi rör oss mycket som vid gångar eller infarter. Kaktusar har ju senaste tiden varit trendiga och gillar man dem ska man naturligtvis ha dem hemma men fundera lite extra på vart du placerar dem och ha dem inte i badrummet. Taggiga och vassa växter utstrålar också shar chi som man enklast kan förklara som just "vass chi". Undantaget är rosor eller om du av någon anledning vill skapa ett "skydd" vid entrén. Det är dock inget jag rekommenderar utan då är det bättre att skydda entrén på annat sätt. 

"Ledsna" växter som har ett väldigt hängande eller slokande sätt att växa ska man också undvika. Vi vill att växter ska se vitala och starkt växande ut och inte se ut som om de är vissna eller trötta. Sist så undviker man Bonsai växter. De är FÖR tuktade och symboliserar vår makt över naturen.

Ha en fin dag!

Etiketter: feng shui trädgård

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln