CRE8 vit ram

Husets själ&energi

Har alla hus en "själ"? Varför trivs man i vissa hus eller på vissa platser? Varför drabbas vissa platser av "otur". Finns det "skilsmässohus"? Vad har ditt hus för energier?

Visst är det så att man kan känna skillnad. Men vad är det man känner egentligen. Varför bor människor inte kvar så länge på vissa platser eller i vissa hus. Varför blir en del hus aldrig sålda och varför säljs vissa direkt. Handlar det bara om hur det ser ut, vilka tapeter man valt och om det finns ett snyggt kök. Det finns inget enkelt svar men jag tror att vi alla har varit med om att man känner sig hemma och trivs på vissa platser och på andra känner man sig inte alls bekväm eller avslappnad. Olika hus har olika själar och energier beroende på hur platsen ser ut där det ligger samt från vilka som har bott och levt på platsen. En del är känsligare än andra för dessa energier. 

Känner du till om ditt hus har någon "historia". Har de som har bott där eller byggt huset varit lyckliga. Eller har de kanske kämpat och haft det tufft. 

Jag har bott i ett hus som hade en lite jobbig historia  (det visste vi när vi köpte det och det kändes i väggarna att det fanns mycket att "rensa ut" och att där fanns mycket stagnation). Första gången vi var på visning så lämnade vi ganska snabbt då vi kände att det inte var något för oss. Vi drömde om ett gammalt sekelskifteshus med tinnar och torn. Men sedan gick det några veckor och det blev inte sålt trots stort intresse, många visningar och några bud. Jag kände att jag vill titta på det igen och ge det en chans till. Det fanns ändå något där... även om det inte var vår sekelskiftesdröm. När vi kom dit andra gången såg vi på det med andra ögon. Vi försökte att se hur det hade sett ut när det var nybyggt på 50-talet istället för renoveringen på 70-talet. Jodå där fanns trägolv under plastmattorna och ett vackert parkettgolv under nålfiltsmattan. Efter ett par timmar i huset kände jag att - VI TAR DET! Jag sa det dock till mäklaren före min man som stod lite längre bort och undrade - VAD HÄNDER! Men efter en noggrann besiktning och renoveringskalkyl så blev det vårt. 

Under den första tiden som vi bodde där var jag tvungen att öppna alla fönster och vädra ut varje morgon på grund av den "tunga energin". Men vi renoverade det varsamt och kände att för varje rum som blev klart så kändes huset "lättare" och "gladare". Vi återställde mycket såsom det sett ut från början. Lät huset få blomma upp igen. Rev ut gamla heltäckningsmattor, tog bort mörka och dystra färger och fyllde huset med ny frisk energi. Skrapade bort gammal färg, slipade och tapetserade. Vi tog också hand om och skapade en trädgård som passade huset och platsen. Vi renoverade och bodde i huset i 5 år och det var också under denna period som jag började läsa och lära mig mer om Feng Shui. När vi slutligen var klara - lämnade vi över det med varm hand till en ny familj. Då hade vi fått 2 barn och jag hade startat mitt första företag och det var dags för ett nytt kapitel och nya äventyr. Numera bor jag i ett hus som vi själva har byggt på en plats som vi själva har valt. Mer om det i ett blogginlägg längre fram.

Naturens krafter påverkar mycket enligt Feng Shui. Som exempelvis vind, vatten och andra faktorer (läs gärna tidigare inlägg). Ligger huset nära en kyrkogård eller en nerlagd fabrik skapas vissa energier. Ligger huset vid ett stort köpcentrum eller ensamt i skogen får de andra energier. Hur ligger ditt hus/hem? Var har där funnits på platsen tidigare? Vet du något om dem som bott där tidigare?

Letar du efter ett nytt hus eller en tomt att bygga på tycker jag att du ska kolla lite vad där finns för historia. Det är bättre att veta innan än efter. Se hur omgivningarna ser ut. Försök att känna och skapa dig en uppfattning om husets och platsens energi. 

Ha en härlig dag!

Etiketter: feng shui hus energier

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln