CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

tillbaka till (tråkiga) vardagen

Man ska ta vara på varje dag. Lev idag som om det vore den sista. Lev i nuet. Njut av varje dag.
Livet är till för att levas... Krama ur varenda droppe! Man ska vara effektiv och hinna med mycket.
LIVET ÄR (ska ju vara ) EN FEST! 

Kan ovanstående leda till stress? Kan det leda till fullständig blockering och utmattning? Slut på kreativitet. Orkar man detta i längden - att ständigt krama ur varenda droppe. Vad händer om man inte njuter varje dag. Inte hinner eller orkar leva livet varje dag. Om man inte gör sitt bästa varje dag. 

Tänk om man har semester med långtråkiga dagar där det inte "händer" någonting. Man äter samma frukost som vanligt, orkar inte träna som vanligt... tjatar på barnen som vanligt. Lägger upp samma bilder på instagram eller facebook som vanligt. Dagar som går utan att man gör något speciellt och minnesvärt. Ibland blir ju semestern så och dagarna går. Utan att det händer något nytt eller spännande. 

Eller om man har en riktigt "skitdag". Vaknar "på fel sida" (vad nu det betyder och kommer ifrån, jag vet inte ens vilken min "rätta" sida att vakna på är) Man blir arg, har dåligt tålamod och gnäller för småsaker. Retar sig på allt och alla. Man har ångest och allt går snett. Fastän man har semester eller egentligen har det riktigt bra i vardagen.

Jag läste många Alfons Åberg böcker för mina barn när de var små. I en av mina favoritböcker har Alfons och hans pappa en lååååångtråkig dag. Fritt citerat: Ingenting händer och de är riktigt sura och gnälliga. Men då kommer Alfons sköna farmor in... och berättar att det är ju jättebra att de har så tråkigt. För då - DÅ måste det ju hända något riktigt spännande och roligt efter allt det tråkiga. Alfons och hans pappa fattar först ingenting men sedan blir de fart på dem. För med tanke på hur supertråkigt de har så måste det ju hända något SUPER spännande efter den här misären! Genast börjar de spekulera och fantisera om vad det är för spännande som är på gång. Är det så att vi måste ha tråkigt för att känna att det är kul? Jag vet inte...

Jag har ju själv fått höra som barn och tonåring att det är ju VIKTIGT att ha tråkigt också. Och jag kan erkänna direkt, att visst har jag själv sagt det till mina barn också...  Det är viktigt att ni har tråkigt ibland - samtidigt som jag ändrat kanal från ett tråkigt program till ett roligt. Man vill ju njuta av varje sekund. LEVA LIVET!

Är det så himla farligt med "vanliga tråkiga dagar". Hur ser vanliga (tråkiga?) dagar och semesterdagar ut för dig och din familj. Behöver vi fler sådana dagar för att uppskatta det roliga? Tänk om man blir stressad av att alltid känna att man måste ha roligt och spännande saker framför sig? Tänk att komma tillbaka från semestern och säga att man har haft "vanliga dagar". Som sagt jag vet inte, men tänk om Alfons farmor har rätt...

Ha en fin fredag och en underbar tråkig och/eller spännande helg!

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln