CRE8 vit ram

Vatten&dess kraft

Historiskt sätt har människan många gånger valt att bosätta sig vid vatten och många stora städer (ex Stockholm, New York och Shanghai) har vuxit upp vid vatten. Inom Feng Shui är vatten bland annat en symbol för välstånd.

De flesta tycker om att vara vid vatten. Havet och sjön upplevs som rogivande och avkopplande men kan också vara farligt och känns hotfullt. Därför ska man vara lite försiktig med vatten. Det optimala är att vi har vatten framför huset och aldrig bakom. Vi vill ha koll på vattnet och dess krafter. Vi ska inte heller bo för nära... översvämningar och vattenskador på hus är inte roligt och något som vi tyvärr fått erfara även i Sverige när höststormarna drar in över landet trycker upp vatten.

Om du funderar på att anlägga en pool eller placera ett spabad eller en damm, fundera och analysera platsen noggrannt. Se till att det alltid är friskt vatten och att det inte blir en mörk, fuktig och "sunkig" plats. En igenvuxen damm med ruttna växter är inte bra Feng Shui. Vatten behövs i våra trädgårdar för att skapa balans mellan elementen. Därför är så små fågelbad är perfekta att placera i trädgården men håll koll även på dessa så att de är fräscha och fina. En porlande bäck ger en helt annan energi än ett högt dånande vattenfall. Så tänk även på vilket ljud och fart "ditt" vatten har. Vissa somnar till ljudet av vågskvalp medan vissa inte sover en blund.

- Jag övernattade en gång på ett jättefint och trevligt hotell precis vid vattnet och hade också turen att få ett rum med havsutsikt. Innan jag gick och lade mig öppnade jag fönstret på glänt och tänkte att - nu sover jag gott. Efter ett par timmar med ständigt oroligt vändande i sängen fick jag gå upp och stänga fönstret. Jag kunde inte somna till ljudet av vågor och det tog lång tid innan jag kom till ro. Dagen efter kände jag mig alldelens vimmelkantig och yr. Så jag nöjer mig med att se havet men kan inte bo för nära.

Ha en fin dag!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln