CRE8 vit ram

Vägar&stigar

Hur vägar, gator och stigar är utformade och placerade är viktigt och något man tar hänsyn till inom Feng Shui. Förr följde man naturen och anpassade vägarna efter dem istället för som idag - då vi bl a spränger och anpassar marken och omgivningen för att våra vägar ska kunna gå just där.

Det är skönare att färdas på mjuka ringlande vägar än spikraka där chi rusar fram. Ofta ser man också hur vi människor vill röra oss och ta oss fram oavsett hur vi har anlagt eller asfalterat gångar. Ni känner säkert igen er och har sett dessa små stigar som bildas efter att många har "tagit en genväg" i parken, på skolgården eller utanför kontoret, istället för att gå dit vi är anvisade. Kanske hade det varit bättre att se vart människor vill gå innan vi gör permanenta gångvägar. Självklart finns det undantag och saker vi behöver ta hänsyn till när vi bygger nya vägar men NÄR och OM det går så tror jag att vi hade sparat mycket tid och pengar.

Man tar också hänsyn till inom Feng Shui - husets placering i förhållande till hur befintliga vägar går. Man vill inte känna att man "kör rakt in i huset" eller att man har en lång nedförsbacke till huset. Hus som ligger i starkt traffikerade korsningar eller vid skarpa kurvor kan också bli påverkade på olika sätt. 

Det bästa är om man kör rakt fram till sitt hus eller kör upp till sitt hus. Har man en stor traffikerad väg med hög hastighet vid huset ger det en annan energi än en liten otraffikerad smal grusväg. 

När man anlägger trädgårdsgångar är det samma tänk. Vill du att chi ska röra sig snabbt väljer du något rakare gångar och vill du lugna ner chi så väljer du mer böljande form. Tänk på att få fin balans. Olika material får också olika egenskaper. Släta plattor går man snabbare på än singel eller kullersten.

Fundera lite på hur det ser ut utanför din hem och hus. Vad har du för väg till huset och känner du att det påverkar dig och din familj. 

Etiketter: feng shui chi flöde

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln