CRE8 vit ram

Vinden&vindskydd

Blåser det mycket där du bor. Tycker du det är jobbigt när det blåser eller gillar du friska vindar.

Är ditt hus ständigt utsatt för hård vind så kan du bli påverkad. Chi kan till och med "blåsa bort" från ditt hus. Hus som ligger på slätten eller vid havet utan vindskydd blir sällan trivsamma om det är svårt att hitta lä. Det blir en ständigt jakt efter en "lugn" och vindstilla plats. Ser man på hur de byggde hus förr - ex gårdar ute på öppna fält - så är de ofta placerade så att husen har "vinden i ryggen". Man har placerat träd och vindtåliga buskar för att skapa vindskydd. Ofta var/är den största ladan/byggnaden det stora vindfånget och man byggde gärna kringbyggda gårdar. Enligt Feng Shui är den optimala platsen vindskyddad.

Många vill idag bo nära havet och vi vill gärna ha havsutsikt men ibland blir det på bekostnad av vinden. Ett ständigt piskande mot uteplatsen och trädgården skapar ingen harmonisk plats. Att bygga ett uterum kan vara en lösning.

"Jag har väldigt känsligt balanssinne och blir lätt både åksjuk och sjösjuk. Jag tycker inte heller om när det blåser för mycket. Jag kan till och med bli arg och irriterad när det stormar. 

Så när vi hittade vår tomt och vi skulle placera vårt hus tittade vi mycket på tomtens förutsättningar. Vår tomt ligger högt och öppet med utsikt mot både havet och landskapet men platsen har ett skönt vindfång i ryggen och stöd på sidorna där det blåser mest. Det är väldigt sällan som det blåser på vår "framsida" där vi har utsikt, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna vara och trivas där. Vi har också placerat och planterat träd och buskar för extra skydd på olika platser för att ytterliggare förstärka och skapa en skön känsla på tomten. Det finns alltid någon plats i vår trädgård där det är lä och vindstilla."

Fundera lite på om ditt hus och trädgård är utsatt för mycket vind och om du kan göra något åt det. 

Ha en fin dag!

Etiketter: feng shui vind

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln