CRE8 vit ram

Att starta igen

Är du En mjukstartare eller rivstartare

Måndag och ny vecka. Många, inklusive mig själv, börjar jobba igen efter en (förhoppningsvis) skön semester. Hur startar man upp igen... Vilken personlighet har du?

Hur startar du upp efter en lång ledighet. Gillar du att rivstarta och komma igång direkt med nya uppgifter eller ta vid de gamla. Du kanske kom 1 timme tidigare än alla andra i dag. Kastar du dig rakt in i en överfull mailbox! Försöker du läsa ikapp och slänga gamla nyhetsbrev och inaktuella meddelande. Du har INTE tid att säga hej eller höra hur arbetskamraterna har haft det på semestern. Du hoppar givetvis över både fika och lunch idag men tar en extra kopp kaffe vid datorn. Nej nu ska här jobbas och det ska gå snabbt och vara effektivt!

Ta det bara lite lugnt med "mjukstartarna" som himlar med ögonen när de går förbi ditt kontor och undrar NÄR du ska "gå-i-väggen" och om du har haft någon semester.

Mjukstartaren... kommer du kanske 1 timme senare och tar en kopp kaffe direkt och går runt och småsnackar med arbetskamraterna. Du tar en extra lång fika och lunch. Du tycker att första arbetsveckan är en förlängd semestervecka och känner att det är viktigt att komma igång igen. - Man kommer ju knappt ihåg sina lösenord efter en lång semester. Du kollar mailen men slänger ingenting. Du ska ju läsa det sen... 

Tänk på att du kanske träffar på någon som håller på att "rivstarta" och känner sig störd och irriterad av din "mjukstart". Som undrar OM du har börjat jobba eller bara är på besök.

Givetvis har jag överdrivit och skojar lite, eller...? Är du en mjukstartare eller rivstartare? Självklart ska du starta på det sättet som du trivs bäst med, men tänk på att hitta balans. Yin & Yang.  Ta hänsyn och känn in din omgivning. Gillar du att rivstarta så gör det - men ta paus och var med på fikan och lunchen. Gillar du att mjukstarta så gör det - men kom igång med dina uppgifter efter du har tagit kaffe utan att "störa" dina arbetskamrater. 

Oavsett - Ta det viktigaste först. Prioritera & sortera och gör några bra listor att checka av. Låt semesterkänslan hålla sig kvar liiiite till. Du måste inte hinna allt denna veckan. Behöver du göra någon förändring - gör det nu. Skapa några nya bra rutiner och försök att hålla ordning på din arbetsplats så känner du dig mindre stressad. SLÄNG gammal post och inaktuella mail och nyhetsbrev (inte räkningar såklart) mm. Du kommer inte att läsa det sen. Jag lovar! Att rensa EN låda är bättre än att inte rensa allt. Lova dig själv att lämna din arbetsplats idag i ordning och gå hem i tid.

Du är värd en bra start!

PS - Jag är en rivstartare som försöker hitta balans genom att mjukstarta lite... 

Etiketter: balans arbetsplatsen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln