CRE8 vit ram

Symboler

Brukar du använda dig av symboler. Har du något som symboliserar något speciellt för dig. De flesta har något som de brukar använda som symboler. Det kan vara något som ger dig tur eller som påminner dig om vart du är på väg i livet. Ger dig styrka eller påminner om någon.

Inom Feng Shui använder man gärna symboler för att förstärka exempelvis olika områden (baguan). 

En av de vanligaste symolerna som många tycker om, även jag, är fjärilen. Fjärilen symboliserar bland annat transformation och frihet. Cirkeln är en annan "känd" symbol som betyder evighet, helhet, fullbordan och perfektion. Kvadraten står för stabilitet, rikedom, styrka och överflöd. Fler djur som är populära är lejonet som står för mod, styrka, kungamakten. Skorpionen står för pånyttfödelse och döden. Blommor är också populära. Rosen tror jag de flesta känner till, som symbol för kärlek samt  vishet och sanning. Leta gärna upp det som du tycker om (tips - sök på internet) och se om du kan hitta vad det betyder.

Siffrors betydelse och symbolik är också något man använder inom Feng Shui och något som jag återkommer till. Men jag kan kort berätta att jämna nummer har mer yin karaktär - dvs stabiliserar och lugnar ner energin och ojämna siffror har yang karaktär - dvs förstärker och sätter fart på energin. Något du kan tänka på när du väljer antal på exempelvis växter framför entrén.

Ha en fin dag!

Etiketter: symboler symbolik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln