CRE8 2019 orange vit org web

Fredagsfengshui

fredagsfengshui - reflektion

Att reflektera över saker är viktigt och kräver lugn och ro. Sinnesnärvaro och fokus. Brukar du reflektera över saker i ditt liv? Eller har du bara blicken riktad framåt. Jag menar inte att du ska älta det som varit utan verkligen försöka reflektera.

Försök att hitta en plats och tid för reflektion i vardagen. Gör det till en god vana och något du prioriterar och tar dig tid till att göra.  Fundera på och reflektera över - Vad är bra, vad kan bli bättre och vad skulle jag vilja förändra.  Varför hamnar jag i vissa bra och dåliga situationer. Vad brukar mina medvetna och omedvetna val leda till. Vad kan jag påverka och vad kan jag inte påverka. Vilka valmöjligheter har jag. Gör det inte för svårt utan ta något som finns i dina tankar. Något du har svårt att släppa taget om - just nu.

När man tar sig tid och reflekterar ser man ofta bra och dåliga mönster. Man får distans till saker och ting och löser lättare problem. Du känner kanske också tacksamhet över något som lätt glöms bort i vardagen. Ha gärna papper och penna till hands så att du kan anteckna och skriva ner dina tankar. Kanske behöver du gå tillbaka om du inte hittar lösningen direkt. Eller så kan det vara en bra påminnelse om vad du behöver tänka på. 

När man vet bättre - agerar man bättre.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln