CRE8 vit ram

Att börja&sluta

Ny månad och läge att planera för nystart och förändring. Om några veckor börjar skolorna och semestern är slut och många går tillbaka till sina arbeten. Jag älskar den här perioden. Augusti är för mig efterrätten på sommaren. Augusti har en varmare och lugnare energi än juli, som kan vara lite hetare och hetsigare. Juli har lite fler måsten och förväntningar. Inte minst på vädret. 

Som sagt allt drar sakta men säkert igång igen. Tillbaka till rutiner och vardag, men också läge för ny- och omstart. Läge för att börja och sluta. För när passar det väl bättre än efter semestern att ta tag i surdegar och nya goda vanor. Bildtext: Det blev mycket blått i sommar. Både när det gäller inredning och kläder. Skor från Indiska, översta mattan Mio och nedersta Hemtex.

Nu är vi förhoppningsvis utvilade och fyllda av ny energi. Vi har hunnit att tänka och känna efter. Jag tror inte det är en slump att många bestämmer sig för att söka nytt jobb efter semestern. Man har hunnit att få distans och gjort en paus från vardagen. Man känner lusten efter att göra något nytt och man har kraften att göra det.

Det sägs att det behövs 21 dagar för att göra en förändring till vana. Dvs du behöver göra din nya vana i 21 dagar (i rad) för att du ska fortsätta och för att det ska bli just en - vana.

Det är också lättare mentalt att börja med något än att sluta. Till exempel är det lättare att börja gå upp tidigare än att sluta gå och lägga sig sent. Det är lättare att börja äta mer grönt än att sluta dricka läsk. Eller det är lättare att börja rensa i skåpen än att sluta köpa fler saker. Man bli liksom inte sugen på att fylla på igen när man rensat ut och gjort fint.

En sak som jag ska göra är att rensa i min "sommargarderob". De där sommarklänningarna som jag inte har använt i år heller... Jag kommer också att rensa bland mina sommarskor. Jag "bor" mest i trätofflor och gympadojjor under sommaren. Sedan ska titta på vilka kläder det är som jag har använt mest och fundera på varför jag trivts så bra i dem? Det har varit mycket, mycket blått i år. Både när det gäller inredning och kläder.

För mig blir det en bra nystart och förändring att rensa ut inför hösten. Jag ska också bli mer noggran innan jag köper något nytt och fundera på om jag verkligen kommer att använda plagget eller skorna MÅNGA gånger.  Annars får det vara. Jag vill inte ha stagnation i min garderob. Jag ska BÖRJA köpa sådant som jag verkligen behöver och vill ha istället för att SLUTA köpa kläder och skor. Tänk om jag skulle införa att har jag inte använt den på 21 dagar så ska den bort! Njaaaa det vore kanske för drastiskt. Eller...?

Fundera på vad du skulle vilja förändra och vad som krävs för att du ska lyckas. Gör det i 21 dagar!
Vad ska du börja med istället för att sluta? 

Ha en underbar dag!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln