CRE8 vit ram

Yin&Yang dagar

Behöver du en Yin eller Yang dag

Har funderat lite på det här med Yin & Yang. Det handlar ju bara inte om saker. Hur vi möblerar, får ihop snygga miljöer eller svart och vitt. Jag tror att vi behöver "Yin-dagar" och "Yang-dagar".

Igår hade jag en riktigt "Yin-dag". Även om solen sken så föredrog jag skuggan. Jag valde att inte göra någonting. Undvek människor och kände inget behov av att umgås eller träffa någon. Saker fick ta sin tid. Vilade och funderade. Lät timmarna gå och kände hur kroppen och knoppen slappnade av och kom till ro. Tillät mig själv att njuta av tystnaden blandat med ljud från trädgården. Fågelkvitter och humlor. Det är fantastiskt vad mycket man hör när det är tyst. 

Idag vaknade jag och ville ha en "Yang-dag". Mulet väder och regn. Friskt i luften och massor av energi. Vädra och öppna upp.  Plocka iordning, städa och tvätta. Rensa i några skåp och slänga gamla tidningar. Ny energi in och bort med stagnation. Hög musik i hela huset och några danssteg samtidigt som jag dammsuger. Nej... det blir ingen bild på det.

I vårt alltmer stressande samhälle tror jag vi behöver fler "Yin-dagar" och kanske mer "Yin-semester". Fundera lite på hur din semester brukar se ut. Är den kanske fullbokad med besökare eller besök. Du reser kanske till en varm strand full med andra semesterfirare. Kanske föredrar du en röd stuga på landet. Utan besök och aktiviteter. Suktar du efter storstad och puls... eller tycker att det är skönt att bara vara hemma. Inget är rätt eller fel.

Jag tror bara att vi behöver båda delar - Balans. Har du en hektisk vardag och träffar många människor behöver du kanske fler "Yin-dagar" än den som arbetar ensam eller har en lugnare tillvaro och längtar efter "Yang-dagar". Jag tror också att ju mer Yang man är i sin personlighet desto mer Yin behöver man runt omkring sig. Och omvänt. Är du mer Yin behöver du tillföra Yang för att få kraft och energi. Annars blir du seg och orkeslös. Tappar lusten...

Tonåringar är ofta duktiga på att ha "Yin-dagar". Kanske för att de känner att de har hela livet framför sig. Varför stressa liksom. Eller varför göra det idag när jag inte känner för det. Kanske blir man inte lika irriterad om man tänker att de har en "Yin-dag" och hoppas att det så småningom blir fler "Yang-dagar" när de blir äldre. 

I höst ska i alla fall jag boka in fler "Yin-dagar" för det behöver jag. Vad behöver du boka in?

Ha en fin Yin eller Yang dag...
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln