CRE8 vit ram

Lektion 24

Avslutning&Sammanfattning

Att använda sig av kunskapen och verktygen från Feng Shui betyder inte att du ska ha ett perfekt hem eller trädgård. Det handlar bland annat om att möblera, välja färger, former som gör att du och din familj trivs och mår bra. Att omge sig med saker som ni mår bra av och som ger er positiva tankar och energi. 

Jag hoppas att du fått inspiration och lite mer kunskap om Feng Shui när du har följt sommarkursen och känner att du kan börja använda verktygen och "tänket" på egen hand. Nedan hittar du en kort sammanfattning av det viktigaste och bra KOM IHÅG!

ENTRÉ
KOM IHÅG ATT ingångar och entrén är mycket viktiga inom feng shui. Det är det första du möts av och har ett starkt symbolvärde och det är här som chi kommer in till huset. Entrén ska helst vara lätt att hitta, ljus och välkomnande. Hur entrén ser ut påverkar resten av huset och trädgården.

FORMER
KOM IHÅG ATT chi rör sig bäst om det är mjuka linjer och former. Se chi flödet som hur vatten rör sig. Ibland behöver man öka chi och ibland bromsa.

KRAFTPOSITION
KOM IHÅG ATT sitta i kraftposition. När du möblerar och placerar ut sittplatser såväl inomhus som utomhus tänk på att ha skydd för ryggen, stöd på sidorna och fri sikt framåt. En utegrupp kan exempelvis vara placerad mot en häck eller vägg och stöd på sidorna i form av krukor eller en inte alltförhög plantering eller buske. Inomhus tar vi sängen som exempel. Du vill gärna ha huvudet mot en trygg gavel och vägg, sängbord på sidorna och fritt framåt när du sover och vaknar.

RÖRA & SUNKIG CHI
KOM IHÅG ATT ordning och lättillgänglighet är viktigt inom feng shui. Onödiga irritationsmoment som trasiga saker, överfyllda garderober och skärp som samlas på hög ger sunkiga energier och stagnation. Fundera på om du har några områden i livet se Baguan som känns tröga, inte fungerar eller där det inte händer något. Finns där saker som behöver rensas eller slängas.

SYMBOLER & SIFFROR
KOM IHÅG ATT använda siffror, symboler och symbolik.Ta reda på vad blomman du tycker om betyder eller färgen som du längtar efter eller kanske inte står ut med just nu. Planterar eller placera det antal som du vill förstärka med. Ett enkelt exempel; plantera två röda rosenbuskar i kärlek/relationer om du vill förstärka det området. 

Avslutningsvis vill jag skicka tusen tack till alla er som följd kursen. Ni har verkligen uppmuntrat och inspirerat mig att fortsätta lära ut mer om Feng Shui.

SOFIEROS STORA TRÄDGÅRDSFEST
Vill ni träffa mig "på riktigt" och kanske fråga mig mer om Feng Shui, så kommer jag vara med på Sofieros Stora Trädgårdsfest 25-27 augusti. Jag finns på plats under lördagen i kunskapsfrämjandets "experttält".

Nästa vecka kör jag igång FREDAGSFENGSHUI igen. Ha en fin fredag.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln