CRE8 vit ram

Lektion 21

kök & matplats

Köket & matplatsen är för många hemmets hjärta. Det är här vi lagar mat, umgås, samtalar och äter. Oavsett om du tycker om att laga mat eller inte så är det viktigt att köket är en kreativ plats. I ett kök finns det naturligt mycket av vatten-, metall- ohc eldelementet. Därför behövs det nästan alltid balanseras med trä (grönt, färska kryddor och växter) och jord (rotting, saker i trä, brunt/beige).

Runda bord stimulerar samtal mer än kantiga. Spisens placering är viktig och den som lagar mat ska ha bra uppsikt över hela köket. En köksö är många gånger en bra lösning. Se till att alla sitter så bra som möjligt kring matbordet, tänk på kraftposition.

En städad kyl och frys har betydelse och försök att tänka till när det gäller källsorteringen. Försök att ha den dold och håll köket rent och fräscht för att undvika dålig chi (energi). Se till att köket blir en plats där både kroppen och knoppen får energi & näring och där familjen trivs och äter tillsammans.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln