CRE8 vit ram

Lektion 19

Vi börjar med Entrén & Hallen

Hallen och entrén är det första vi möts av och det sista vi ser hemma. I Feng Shui är det mycket viktigt att entrén till ditt hem är tydlig, synlig och välkomnande. Hur ser det ut runt omkring. Krukor med vissna blommor gör ingen glad. Se till att ytterdörren är väloljad och hel&ren. Fundera också på vad din entré skickar för signaler. Är den pampig, sliten, stor, liten, öppen eller svår att hitta. Har du funderat på vilken sinnesstämning du behöver och vill ha när du kommer hem. Behöver du lugn och ro. Eller energi och glädje. Eller något annat...

Tycker du om att komma hem? Känn in och fundera på vad du och din familj behöver. Inred därefter. Behöver du varva ner tänk på att inte mötas av för många intryck. Behöver du energi fundera på vad som ger dig kraft och glädje. Kanske ska här alltid stå en färgglad bukett. Oavsett så är det alltid skönt med bra förvaring, gärna dolt så att det blir ett lugnare och mer ordningsamt intryck.

Undvik att övermöblera. Att komma hem och känna att det är trångt och bökigt att "komma innanför dörren" känns inte bra och chi bromsas upp. Sätt inte upp en spegel mitt emot ytterdörren. Energin slungas tillbaka samt att man vill inte mötas av en spegelreflektioner. Tänk igenom färgval, mönster och inredning med hjälp av elementen, yin&yang och färgernas betydelse.

Bildtext: Ställ gärna krukor i par på var sida om ytterdörren. Dels för att skapa bra balans men också för att få "väktare" vid dörren. Då vår entré ligger lägre än gatuplan samt är lite svårtillgänglig har vi valt raka gångar för att leda in chi. Oftast föredrar man mjuka böljande gångar. Jag har också valt uppstammade växter för att lyfta blicken och skapa höjd så att platsen inte ska kännas "nedtryckt". Kan tilläggas att vi är inte riktigt nöjda ännu med entrén och har lite nya ideér som vi eventuellt verkställer innan sommaren är slut.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln