CRE8 vit ram

Lektion 18

BAgua

Innan vi kör igång med tips för rummen ska jag kort försöka förklara vad Baguan är. Baguan är bland det viktigaste och mest spännande inom Feng Shui tycker jag. Enkelt skulle man kunna säga att det är en "karta" över ditt hus och tomt/trädgård. Du får redan på i vilket område av ditt hus och eller trädgård som de olika livsaspekterna hamnar i. Detta påverkar sedan människorna som bor i huset på olika sätt. Man kan också göra den för ett rum/lägenhet.

Baguan består av 8 "tårtbitar" i en oktagon som var och en är kopplade till ett väderstreck och område/livsaspekt. De olika livsaspekterna är kopplade till bl.a. de olika elementen. Genom Baguan kan man också ställa en "diagnos" och "horoskop" på sitt hem. Med utgångspunkt från Baguan kan man sedan på olika sätt aktivera de olika områdena i livet som man vill förändra och förstärka. Man kan läsa ut om det är obalans och om det är något område som saknas kan man på olika sätt åtgärda det. Exempelvis om huset är L - format eller U - format. 

Att räkna fram och analysera en bagua kräver utbildning och kunskap och som certifierad Feng Shui konsult rekommenderar jag dig att ta hjälp med detta. Visst kan du grovt se vart vissa delar hamnar efter väderstecken, men ska du verkligen få något ut av det så ska Baguan göras rätt och ordentligt.

Själv har jag åtskilliga gånger fått uppleva effekterna av att arbeta med Baguan och jag blir lika fascinerad varje gång som jag medvetet aktiverat och förstärkt en livsaspekt. Som exempel har jag bl.a. min garderob i området Livsväg/karriär och när jag vädrat, rensat eller förnyat har de flera gånger kommit erbjudande om nya uppdrag, jobb och spännande möjligheter. 

Vill du ha hjälp av mig med att ta fram en Bagua på ditt hus eller trädgård är du varmt välkommen att höra av dig. Enklast tar du kontakt via  mail till cre8rooms@teila.com
Jag lämnar alltid en offert innan jag påbörjar något arbete.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln