CRE8 vit ram

Lektion 17

Svart & Vitt & grått

Svart - Mystik & sensualism. Svart symboliserar de okända och mystiska. Svart är stilla och tyst. Undvik att ha många små saker i svart i ett rum. Det blir lätt plottrigt och oroligt istället för effektfullt. Då är det bättre att satsa på tre lite större svarta föremål för att skapa en läcker kontrast. Undvik svart i sovrum och barnrum. Har du reflekterat över att du känner dig "dammig" och smutsig när du städat och rensat i svarta kläder. Det beror på att svart absorberar energi. För mycket svart kan göra dig deprimerad så använd den med måtta. 

Vitt - Renhet & oskuld. Vitt sätter fart på energier och är den bästa färgen till innetak. Har du för mycket vitt kan det kännas kallt och sterilt. Har du vita golv lägg gärna på mattor i beige och brunt. Tänk på att högblankt vitt reflekterar färg och har du exempelvis blåa möbler kan det vita ljusblått ut. Vill du ha vita väggar bryt färgen så den blir lite varmare. Tips: En grön växt i en terrakottakruka kan göra underverk i ett vitt rum.

Grått - Kompromiss & självbehärskning. Dras du till grått är du ofta i en övergångsfas. Grått symboliserar oberoende. Grått är en bra "bakgrundsfärg" och väljer du en varmare grå får du en skön och behaglig känsla i ett rum. Det är också en bra basfärg som du lätt ändrar karaktär på beroende på vilken färg du väljer till. Smutsiga pasteller tillsammans med grått ger en helt annan känsla än starka kulörer som gult, orange eller turkost. Var lite försiktigt med för mycket grått i badrum och på toaletter. Den ger ibland känslan av "smutsigt" vatten och se till att den gråa färgen känns "ren och fräsch". Känner du dig självkritisk och ensam ska du undvika grått. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln