CRE8 vit ram

Lektion 15

GRÖNt & brunt

Grönt - Balans & Utveckling. Grönt är rogivande och har lugnande effekter samt är läkande. Den gröna färgen är den färg som människan kan ta in mest av då den ligger mitt i mellan de aktiva och extroverta färgerna och lugna stillsamma introverta färgerna. Tillför grönt om du problem med hälsan, vill känna dig tryggare eller är stressad. Fler och fler upptäcker trädgårdsarbetets lugnande och läkande effekter och många som varit utbrända har funnit ny kraft och kreativitet i sina trädgårdar. En fräsch grön växt är höjer energin i ett rum. Grönt passar extra bra i badrum då den symboliserar förnyelse och rening. Den symboliserar också välstånd och pengar. Alltför ofta ser jag företag som har vissna blommor vid entrén så har du vissna och trista växter hemma eller på företaget fundera på vad det kan innebära. Du bör dock vara försiktig med för mycket grönt i rum där du vill vara aktiv eller ha aktivitet som ex mötesrum och kök.

Brunt - Jord & Vårt ursprung. Stabiliserar och symboliserar våra rötter och ursprung. Brunt passar bra till golv och mattor (du kommer väl ihåg jordelementet - fötterna på jorden). Den bruna färger lugnar dig och är bra att använda om man är stressad och uppe i varv. Undvik bruna tak (ger en tryckande känsla) och brunt i rum där du vill vara aktiv. För mycket kan ge stagnation och åldrande.  Kombinera därför med livfullare färger och var försiktigt med bruna kläder om du känner dig låg och orkeslös.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln