CRE8 vit ram

Lektion 14

Rött & ROSA

Rött - Styrka & Framgång. Stimulerar mod, framgång, sexualitet och styrka. Rött får oss att synas och känna oss starka. Rött väcker känlsor och visar att du har självförtroende. För mycket kan framkalla aggression och få dig "att se rött". Rött ska användas sparsamt och med finess. En noga utvald röd sak i ett rum kan göra underverk eller så kan "fel" sak förstöra ett helt rum. Vad har du för röda saker hemma. När det gäller kläder vill jag uppmuntra er att använda den där läckra röda klänningen eller röda skorna lite oftare. Tillåt dig själv att ta plats och synas ibland.  

Rosa - Kärlek & Stöd. Rosa är en lugnande och närande färg som passar när du känner ledsen och nedstämd eller efter sjukdom. Köp gärna rosa blommor till någon som varit sjuk. Rosa står för moderlighet, närhet och kärlek. Den är också läkande och passar bra i rum för terapi, meditation och i barnrum. Det är stor skillnad mellan en smutsrosa och starkt pastellrosa. Jag tycker att det är extra kul att man ser fler och fler killar som bär upp rosa skjortor och tröjor. Rosa behöver inte alls vara "flickigt" och gulligt utan kan vara kaxigt och läckert samtigt som den är romantisk.

Jag längtar efter rosa kläder i perioder då jag behöver ta hand om mig själv lite bättre eller när jag har någon i min omgivning som inte mår bra. Jag föredrar också rosa rosor framför röda.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln