CRE8 vit ram

Lektion 12

Färgernas betydelse

Innan jag kände till Feng Shui kom jag ofta på mig själv att jag hade perioder när jag drogs till olika färger beroende på vilken sinnesstämning jag var i. Det påverkade både mitt val av kläder och vilka färger jag valde att inreda med. Nu när jag lärt mig färgernas betydelse blir jag nästan ännu mer fascinerad över hur väl det stämmer. Jag har också lärt mig att har du ett starkt utvecklat färgsinne klär du dig säkert efter vilket humör du är på. Du ändrar också inredning efter årstider och har ibland svårt för vissa färger. Känner du igen dig?

Färger påverkar oss och betyder olika saker. Genom att använda rätt färg i rätt sammanhang får man olika effekter. Kom också ihåg hur du balanserar de 5 elementen med hjälp av färger. När du väljer färger till ett rum försök känna in vad rummet redan har för "energi" och vilken sinnesstämning du vill ha. Här har ljusinsläpp, väderstreck och storlek också betydelse för hur färgen upplevs. Fundera på vilken eller vilka färger du dras till just nu och vilka du inte tycker om för tillfället. Både när det gäller kläder och inredning.

Imorgon börjar vi gå igenom färgernas betydelse. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln