CRE8 vit ram

Lektion 5

Då har vi kommit till de 5 elementen i feng shui

Eld, jord, metall, vatten och trä. Elementen har olika egenskaper och är bl.a. kopplade till livsaspekterna i Baguan. Elementen påverkar oss på olika sätt. Med färg, form och material kan man förstärka, försvaga och kontrollera elementen för att skapa balans.

Saker kan ha flera olika element men man kan utgå ifrån att färg går före form. Den bästa balansen blir det när alla elementen finns representerad i "rätt" mängd beroende på vad man vill uppnå. Ofta känner man själv när det är obalans i ett rum men kan inte riktigt förstå varför. Ofta tar man till något som man tror ska balansera men gör kanske det värre.

Ett klassiskt exempel som jag många gånger stöter på, är det vita och svarta rummet. Ganska ofta ett badrum. Man tycker att det känns stilrent och snyggt men efter ett tag känns det lite kallt så man köper några nya knallröda handdukar, en röd badrumsmattan och ställer in en silverljusstake. Det som händer är att vatten, metall och eldelementet kontrollerar varandra och det blir ingen bra balans. Hur ska du göra då? Imorgon börjar jag att gå igenom alla element med enkla tips och råd. Jag vill dock vara tydlig med att jag förklara allt på en mycket grundläggande nivå i syfte att ni ska bli inspirerade och kunna testa lite själva under den här minikursen. 

Bildtext: I den översta bilden till vänster har jag använt alla elementen för att få fin balans. En enkel förklaring och analys. Vattenelementet - svart. Metallelementet - vitt och det runda bordet. Jordelementet - fyrkantiga formen på kuddar och fåtöljer. Träelementet - grönt och växter. Eldelementet - mönstret på kuddarna.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln