CRE8 vit ram

Lektion 4

Rensa i röran

Omges du av oordning och röra påverkas du och ditt liv på olika sätt. Du kan bli stressad, känna att du bara möts av motgångar och att livet känns som en enda lång uppförsbacke. Jag har flera gånger upplevt att när jag slängt, rensat undan eller tagit bort saker jag inte tyckt om, så börjar positiva saker hända och livet känns lättare och jag blir fylld av energi.

Att ha ordning betyder inte att du ska ha ett perfekt eller minimalistiskt hem/arbetsplats/trädgård. Det betyder att skapa ett trivsamt och välfungerande hem och vardag samt arbetsmiljö. Jag hoppas kunna hjälpa dig att komma igång och bli inspirerad.

Vi börjar med - Vad orsakar egentligen stagnerad energi i ett hus?
Energier från människor (som bott eller vistats i huset, har du haft en energislukare på besök så vädra). Röra och överflödiga saker samt fysisk smuts. Jag tror att de flesta av oss känner sig lättade och fyllda av ny energi när vi rensat, städat och varit på sopstationen eller skänkt prylar till loppisen. Högar med saker skapar stagnation när de får ligga för länge. Överfyllda rum fungerar inte längre och man håller dörren stängd vilket skapar ännu mer stagnation. Exempelvis gästrummet som används till förråd. Ibland är det skönt att bara tömma ett helt rum eller plats i trädgården. Städa av noga och sedan bara ställa tillbaka det som passar, är helt och rent samt som du tycker om.

Här kommer 4 st enkla tips:
1) Avsätt tid för rensning och gör en lista med 10 min, 30 min, 1 tim, 1 halv dag, 1 dag, 1 helg, 1 vecka.  Sedan fyller du på och kan bocka av. Var inte tidsoptimist. det tar inte 30 min att rensa garderoben om du inte gjort det på länge - egen erfarenhet.

2) Börja med något enkelt och litet. Ex rensa ut bland gamla tallrikar och glas. Eller ta en plats eller ett rum i taget. Avsluta innan du påbörjar nästa projekt.

3) Börja med att ta bort saker som du inte tycker om. Saker som symboliserar negativa saker och det förgångna. Omge dig med saker som ger dig energi.

4) Gör tre kategorier: Spara/Förvara    Sälja/Skänka    Slänga

Boktips : Rensa i Röran av Karen Kingston och Konsten att städa av Marie Kondo

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln