CRE8 vit ram

Lektion 3

att sitta och hitta kraftposition

Kraftposition - Det optimala är att huset/byggnaden är placerat med baksidan mot något stabilt, som ett berg eller högre kulle. Stöd på sidorna av exempelvis vegetation eller grannhus och fri sikt framför. Vattendrag, väderstreck, jordstrålning (ex currylinjer) är också saker man tar stor hänsyn till.

Hur ser det ut omkring ditt hus? Studera och känn in omgivningen? Har huset stöd på sidorna? Kanske en carport eller en högre häck. Har du fri sikt framför eller "står något i vägen"? När du möblerar ska du också tänka på att sitta i kraftposition. Tänk dig hur en fåtölj ser ut. Högt ryggstöd med lägre armstöd. Vi människor sitter helst och väljer helt naturligt att sitta i kraftposition. Kommer vi exempelvis in på en restaurang sitter vi helst utmed en vägg och sätter oss inte gärna exponerade mitt i rummet om det är tomt. Vi vill ha uppsikt över dörren och gärna se fönstren, med en hel vägg bakom ryggen och inte sitta i ett chi flöde. Många tänker kanske inte på hur deras skrivbord på jobbet är placerat. Hur sitter du? Ta gärna en stol och flytta runt så känner du oftast var i rummet eller trädgården som du har bäst kraftposition. 

Bildtext: Om du inte har någon vägg eller annat "stöd" kan det ibland räcka med att sätta en växt för att skapa rumskänsla. Ställ också gärna bordet lite på snedden för att runda av ett hörn och stolarna i "linje" med borden (se översta bilden till vänster)

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln