CRE8 vit ram

Lektion 2

chi flöden

Chi - eller energier är en av det viktigaste delarna inom Feng Shui. Vi blir påverkade av olika chi och mycket kunskap handlar om hur man placera möbler och saker så att vi får ett bra och skönt chi flöde 〰 Det finns en mängd olika slags chi och skulle jag gå in på alla skulle det bli en egen sommarkurs. Men att chi ska röra sig mjukt och i lagom "fart" är en bra start. Ex mjuka böljande gångar och rabatter. Utomhus kommer chi in på tomten där du har din infart/entré. Man vill leda chi till huvudentrén för att få in chi till huset.

Inomhus kommer chi in genom ytterdörren och släpps ut genom fönstren. Så ju större fönster desto mer chi försvinner ut, vilket kan skapa obalans. Ett rum utan fönster vistas man inte gärna i under längre stunder utan det blir oftast en förvaringsplats ➰ Chi är energi som vill röra sig mjuk och behagligt. Ungefär som en stilla flod som slingrar sig fram. Har du långa raka sträckor då rusar den fram. Tänk dig en låååång smal korridor på ett hotell eller kontor, visst går man själv ofta snabbt här och man kan till och med känna ett obehag och stress.

Du bör också undvika att sitta mot vassa hörn. Har du rum i fil rusar ofta chi i mellan dörrarna och man upplever dem som svåra att möblera. Vi vill inte heller sova i ett chi flöde. Dvs ha huvudet under eller mellan ett fönster och dörr. Takbjälkar och hyllor ovanför sängen kan ge tryckande chi. Stagnerad chi blir det ofta i utrymmen med mycket bråte och i hörn och detta försöker man undvika genom att rensa och aktivera chi på olika sätt. Rum som inte används eller som alltid har stängd dörr ger också så småningom stagnerad chi. Öppna och vädra ett sådant rum så ofta du kan om dörren måste/behöver vara stängd. Ett sätt att aktivera ett hörn är att belysa det på något sätt. Varför inte prova att ställa en vit kruka med något som blommar i vitt samt en lykta som tänds på kvällen - i ett mörkt hörn i trädgården. 

Bildtext: Vår huvudentré ligger lägre än gatan och syns inte från infarten. Därför låter jag medvetet chi ledas lite snabbare med hjälp av en rak gång som bromsas upp av en rund större urna som sedan leder chi till ytterdörren, som ligger "runt hörnet". På sidorna av gången bromsar jag upp med växter och krukor. Notera också krukorna i par på var sida  av gången för att förstärka ytterligare att här finns en entré och skapa en rumskänsla. Jag har också ställt en växt i det vassa hörnet längst bort med rund kruka och rund krona på trädet. Samma på motsatt sida så att det rundar av oberoende från vilket håll man kommer. Allt för att göra det lite mjukare. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln