CRE8 vit ram

Lektion 1

hur allt började

Min första kontakt med Feng Shui var för ca 16 år sedan, då jag köpte boken Rensa i röran av Karen Kingston. Den gav mig svar på en mängd funderingar jag haft och inspirerade mig mycket. Jag slukade sedan allt jag kunde hitta om Feng Shui och allt eftersom fick jag förklarat varför jag valt vissa färger eller former hemma och i mitt arbete inom reklam och marknadsföring. Jag förstod varför jag ständigt möblerade om på mitt rum under min uppväxt och varför jag mått dåligt i vissa miljöer. Jag förstod också varför jag haft en tonårsperiod med mitt rum överfullt av växter. Sedan ca 1,5 år sedan är jag utbildad och certifierad Feng Shui konsult och med denna sommarkurs hoppas jag få dela med mig lite av min resa, erfarenheter och kunskap. Även om jag numera är utbildad och jobbar med Feng Shui så blir jag ändå lika facinerad varje gång som det "händer" positiva saker i livet när jag medvetet har aktiverat vissa områden i mitt hem eller trädgård.

Vi inleder med lite bakgrund och historik. Feng Shui betyder vind och vatten. Man uppskattar att man praktiserat läran i ca 3000-6000 år och det kommer ursprungligen från Kina. Man studerade omgivningar och naturens former för att från början hitta bra begravnings- och senare bra boplatser. De grundläggande teorierna är att vi påverkas av färger, former, material och energi runt omkring oss. Inom Feng Shui följer och anpassar man bl.a. efter årstider, dygnet och väderstrecken. Feng Shui är inte en inredningsstil eller religon utan ett sätt att leva och med dess verktyg skapa rätt förutsättningar för oss så att vi får balans, mår bra och får energi hemma, i trädgården och på arbetet.

Etiketter: feng shui sommarkurs

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln